Suđenje osumnjičenom za trgovinu ljudima: Svedočile dve od šest oštećenih žena iz salona za masažu

Suđenje D. P. (80) iz Novog Sada, optuženom za trgovinu ljudima, nastavljeno je juče svedočenjem oštećenih žena.
Suđenje osumnjičenom za trgovinu ljudima: Svedočile dve od šest oštećenih žena iz salona za masažu
Foto: 021.rs

One su svedočile iz "skrin sobe", piše Dnevnik.

Dve žene, koje imaju statuse posebno osetljivih svedoka, juče su u Višem sudu ispitane putem video-konferencijske veze iz posebne prostorije suda. Suđenje je zatvoreno za javnost.
Naredni glavni pretres zakazan je za 13. januar naredne godine, kad će izjave dati još četiri oštećene. 
 
Optužnica protiv. D. P. podignuta je 17. avgusta prošle godine nakon završene istrage zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih žena. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina. 
 
Policija je D. P. uhapsila 23. marta prošle godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije kad je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge "masaže". Kako je tada saopšteno, njemu se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima na četiri lokacije u Novom Sadu.
 
U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim ženama rešenjem odredio status posebno osetljivih svedoka.
  • Dtagan

    04.11.2022 10:35
    Tyr
    U Hrvatskoj trgovinu ljudima rade dronovima izjavila policija posle viđenja drona iznad kasarne gardijske brigade u Kninu.Iz vazfuha se lelp vidi policija i gde ne prolaziti.
  • Mr. No

    04.11.2022 10:26
    Pros. and kontra
    Osudiće čoveka jer je "zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije". U redu, osuditi ga i treba.
    A šta kada žene prostitutke, koristeći stare muškarce, finansijski dobrostojeće, eksploatišu njihovo materijalno stanje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika