Produžen pritvor optuženima za ubistvo MMA borca i ranjavanje Goranca na Detelinari

Daliboru Bogdanoviću Boći (44), optuženom za teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića, ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca i nedozvoljeno nošenje oružja, ostaje iza rešetaka.
Produžen pritvor optuženima za ubistvo MMA borca i ranjavanje Goranca na Detelinari
Foto: 021.rs

Njemu je pritvor produžen do 5. januara naredne godine, kao i D. J, koji je optužen za ista krivična dela.

Njih dvojica će 14. novembra biti dovedeni na glavni pretres iz Okružnog zatvora na Klisi, piše Dnevnik.

Branioci Bogdanovića su već nekoliko puta tražili da njihov klijent bude pušten iz pritvora ili da mu se ta mera zabrani blažom jer se, kako su istakli, plaše za njegovu bezbednost. Odbrana je svaki put istakla zdravstvene probleme koje ima njihov branjenik, ali i na to da svedoci ničim nisu doveli u vezu Bogdanovića sa kritičnim događajem, piše Dnevnik.
 
Bogdanović i D. J. se optužnim aktom terete da su 2. septembra 2021. godine, oko 21 čas, pežoom došli do zgrade u Cankarevoj 8 na Detelinari. Kako se navodi u optužnici, vozilom je upravljao okrivljeni D. J, dok se okrivljeni Boća nalazio na zadnjem sedištu. Sačekali su dolazak Goranca i Stefanovića, u nameri da obojicu liše života. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je motorom ušao u garažu i parkirao motor. 
 
D. J. je potom pucao u pravcu Goranca, koji tom prilikom zadobija povrede ruke. Za to vreme, Uroš Stefanović, u nastojanju da pomogne Kovačeviću, prilazi vozilu iz kog je pucano i kacigom razbija staklo kod vozača i na taj način udara okrivljenog D. J. u predelu leve nadlaktice. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta u Stefanovića puca i okrivljeni Bogdanović, a potom i D. J.
 
Od težine povreda, MMA borac je preminuo na licu mesta. 
 
U dosadašnjem toku postupka, saslušan je i oštećeni Kovačević, navodeći da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Bogdanovića i da ne postavlja odštetni zahtev, ali smatra da osobe za koje se utvrdi da su ubile Stefanovića treba da odgovaraju.
  • sta je s mozgom

    08.11.2022 11:31
    Kacigom na pusku/pistolj?!
  • ovdašnji

    08.11.2022 10:40
    obračun "biznismena" oko članarine u stranci
  • Pera

    08.11.2022 09:32
    Sns smece novog sada
    Naslov dovoljno govori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika