Odložen početak suđenja sinu za ubistvo majke u Bačkoj Palanci

Početak suđenja za prošlogodišnje ubistvo S. P. (54) iz Bačke Palanke, za koje je osumnjičen njen sin S. P. (29), nije održano u Višem sudu u Novom Sadu.
Odložen početak suđenja sinu za ubistvo majke u Bačkoj Palanci
Foto: 021.rs
Suđenje nije započeto zbog sprečenosti lekara Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu u kojoj se ovaj dvadesetdevetogodišnjak nalazi, a u čijoj pratnji je trebalo da bude doveden u sud. 
Kako pišu Novosti, početak glavnog pretresa odložen je za 7. februar 2023. godine.
Njemu je krajem januara na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost, bila izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, ali je prvostepena presuda ukinuta i naloženo da se suđenje ponovi.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv ovog dvadesetdevetogodišnjaka iz Bačke Palanke, zbog sumnje da je 2. ili 3. juna 2021. godine u porodičnoj kući na periferiji grada, u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svog dela, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao i svirep način, sa više udaraca sekirom, usmrtio majku sa kojom je živeo pod istim krovom.
 
Njemu se pripisuje da je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je nesrećna žena ležala, tako da nije mogla da ga vidi i bez ikakvog povoda sekirom devet puta udario u predelu glave, ali i ruke koju je podigla, verovatno da se odbrani. Žena je ubrzo podlegla zadobijenim povredama.
 
Zločin otkriven je kada je ćerka žena, a sestra S.P, koja inače, živi i radi u Novom Sadu došla u Bačku Palanku, jer joj majka, sa kojom se svakodnevno čula, što je bilo uobičajeno, nije odgovarala na telefonske pozive.
 
Policija je, nakon što je na licu mesta zatekla stravičan prizor, pokušala da razgovara sa sinom, ali je on pričao nepovezano i pokušao je da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama. Dok je trajao uviđaj, on je samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on nije počinio ubistvo. Sekira s kojom je, najverovatnije, počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika