Pripremno ročište za nesreću u kojoj je poginula Novosađanka: Okrivljeni obećao da neće pobeći sudu

Ponovljeno pripremno ročište O. K. (29) iz Temerina, optuženom za nesreću prošlog leta na Beogradskom keju u kojoj je poginula Milica Miličević (28), a njen momak povređen, održano je u Višem sudu.
Pripremno ročište za nesreću u kojoj je poginula Novosađanka: Okrivljeni obećao da neće pobeći sudu
Foto: 021.rs

Glavni pretres je zakazan za 23. januar 2023. godine, pišu Novosti.

Pripremno ročište je ponovljeno jer je u međuvremenu promenjen postupajući sudija.

O. K. je pušten iz pritvora da se brani sa slobode jer je prihvaćena kaucija, odnosno ponuđeno jemstvo, a reč je o sumi nešto većoj od 126 hiljada evra. U tom iznosu je na nepokretnu imovinu njegovog oca stavljena hipoteka.
 
Sud je prihvatio njegovo obećanje da do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da bez odobrenja suda neće napustiti boravište, a ukoliko prekrši dato obećanje, jemstvo, odnosno hipoteka na nekretninama biće realizovana u korist republičkog budžeta.
 
Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula mlada umetnica, a njen momak, takođe umetnik teško povređen, dogodila se u noći između 7. i 8. avgusta 2021. godine a dvadesetdevetogodišnjak se tereti da je "rendž roverom" na Beogradskom keju, prema Žeželjevom mostu, naleteo na momka koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je sa njim bila na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige.
 
Mladić i devojka su od siline udarca odleteli tridesetak metara, a vozač automobila je bežeći sa mesta nesreće, kako se sumnja, pregazio Milicu, koja je nekoliko sati kasnije, uprkos naporima lekara, preminula u bolnici. Teško povređeni saputnik je bio hospitalizovan u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.
 
Ubrzo posle nesreće policija je uspela da pronađe odbeglog vozača "rendž rovera" koji je bežeći sa mesta nesreće, navodno, udario u još jedno vozilo, parkiranu "mazdu" CX-5. Usput mu je otpala tablica sa kola, što je, kako saznaju Novosti, policiji olakšalo posao u njegovom pronalasku. Navodno je imao 1,8 promila alkohola u organizmu.
  • Anonimus

    18.11.2022 11:19
    - -
    Čuj, obećao je! O Srbijo, jadna li si. Šta je sa onim likom što lomi ruke po Jevrejskoj, jel dobio kaznu?! Ili da i on da obeća.
  • NS80

    18.11.2022 10:11
    Cena zivota
    Znači po zvaničnom cenovniku život nevine osobe je 126.000e. Takođe 126.000e je tarifa da se dobije prilika za otpočinjanje novog života onoga koji je nečiji život oduzeo usled pijanstva i bahatosti. U južnoj Americi negde npr...

    Idemo dalje...
  • Steva

    18.11.2022 09:27
    sramota je kako nam dobro ide
    Znate da pljujete na pape koje su i petnajstom i šesnajstom veku prodavali oproštajnice onima koji su zgrešili i imali da plate za otkup greha,a vi sada to isto radite.O, narode zli pokvareni i licemerni, kada siromasima i ubogima ne dajete isto pravo kao i bogatima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika