Okrivljenima za tuču kod Promenade, u Urgentnom centru i napad na policajce po 20 meseci zatvora

O. S. (25) i D. P. (24), obojica iz Novog Sada, osuđeni su na po 20 meseci zatvora za tuču ispred Promenade i napad na službeno lice u Urgentnom centru.
Okrivljenima za tuču kod Promenade, u Urgentnom centru i napad na policajce po 20 meseci zatvora
Foto: 021.rs
Osnovni sud u Novom Sadu je doneo i javno objavio presudu kojom je okrivljeni O. S. oglašen krivim da je izvršio dva krivična dela nasilničko ponašanje i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a okrivljeni D. P. krivično delo nasilničko ponašanje i krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 
Odbijena je optužba protiv O. S. za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Obojica su nepravosnažnom presudom osuđeni na po godinu i osam meseci zatvora.
 
Nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenima je ukinut pritvor i izrečena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, i određeno da navedena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude odnosno do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, a najduže dok ne istekne vreme trajanje kazne izrečene nepravnosnažnom presudom.
 
Osuđeni imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.
 
Podsetimo da su dvojica mladića uhapšeni u decembru prošle godine nakon masovne tuče kod Spensa koja se potom nastavila ispred Promenade i u Kliničkom centru Vojvodine. 
 
Policija je u decembru navela da je O. S, zajedno sa dvadesetdvogodišnjim N. R, uhapšen zbog sumnje da su ispred lokala "Prag" na Spensu tukli dvadesetšestogodišnjeg Novosađanina, dok su O. S. i D. P. u Urgentnom centru tukli još jednog dvadesetšestogodišnjaka, kao i da su napali policajce. 
 
U tuči je tada izboden dvadesetsedmogodišnji pevač S. M, koji je zadobio teške povrede. Optužnica, ipak, nije obuhvatila N. R, ali mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika