U istom danu suđenje počelo i završilo se: Potvrđena presuda za nasilje nad ženom u Ćirpanovoj

Viši sud u Novom Sadu je odbacio žalbu tužilaštva i branilaca i potvrdio presudu kojom je Novosađanin A. G. (23) osuđen pred Osnovnim sudom na godinu i osam meseci zatvora zbog nasilja u porodici.
U istom danu suđenje počelo i završilo se: Potvrđena presuda za nasilje nad ženom u Ćirpanovoj
Foto: 021.rs
On je osuđen jer je u noći između 5. i 6. juna počinio nasilje prema nevenčanoj supruzi D.T. (28) u dvorištu Ćirpanove 19.

U optužnici je navedeno da je optuženi oko 18.20 časova, nakon rasprave, prvo udario ženu nekoliko puta u glavu, a potom je, s obe ruke, uhvatio za vrat i davio. Takođe joj je zavrtao ruku i nekoliko puta udario u telo.

Snimak nasilja je ubrzo objavljen na društvenim mrežama, a nakon hapšenja okrivljeni je u pritvoru.
 
Suđenje je održano krajem jula, a presuda je izrečena istog dana kad je suđenje počelo. 
 
Nakon presude Osnovnog suda podnete su žalbe i sada je Viši sud odlučio da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, te da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje i potom doneo presudu u skladu sa zakonskim odredbama.  
  • Mina

    01.12.2022 09:48
    Vreme...
    ...za zrtvu da se organizuje:promeni ime i prezime, licni opis, otkaze stan, napusti grad, spali sve mostove za sobom...jer ON ce sigurno ponovo napasti.
    Ali, SVE JE U REDU. Sigurna sam da ima vremena, novca i hrabrosti za sve navedeno. SRECNO!
  • Jelena

    01.12.2022 09:03
    Sramotno male kazne. Samo motivacija da to nastave da cine.
  • krki

    01.12.2022 08:59
    marš
    Kako napredno sudstvo radi kad je boranija u pitanju, neverovatno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika