Odloženo suđenje za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti

U novosadskom Višem sudu odloženo je suđenje za ubistvo beskućnika A. P. (34) iz Beograda zbog žalbe advokata odbrane na predlog o angažovanju stručnog savetnika.
Odloženo suđenje za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti
Foto: 021.rs

Nastavak pretresa je zakazan za 28. decembar i tada bi, kako navodi Dnevnik, trebalo da budu saslušani veštaci.

Optuženi M. M. (41) iz Beograda, M. T. (44) iz Novog Sada, Z. D. (38) iz Petrovaradina i Ž. M. (46) iz Feketića će na nastavak suđenja doći iz Okružnog zatvora na Klisi jer im je produžen pritvor u kojem se nalaze od hapšenja. 
Podsetimo da je pretres počeo 1. septembra i su do sada pred sudom govorili optuženi koji su izneli svoju odbranu i opisali šta se desilo kada je muškarac preminuo, a izjave su dali i pojedini svedoci.
 
Većina optuženih nije sporila da je došlo do sukoba sa ubijenim, ali su negirali nameru da ga ubiju.
 
Prema optužnici, 30. oktobra prošle godine u Kineskoj četvrti, A. P. je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog M. M, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Ž. M, koji mu je oteo sataru i udario ga bočnom širokom stranom, a potom ju je odbacio. Zatim su svi nasrnuli na A. P. koji je pao, a onda su mu zajednički zadali više udaraca pesnicama i nogama. 
 
Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život, pa je usled krvarenja došlo do zatajenja moždanih funkcija, usled čega je 1. novembra nastupila smrt.
 
Beživotno telo je pronašao jedan od beskućnika koji je to odmah prijavio policiji, a koja je ubrzo uhapsila M. M, M. T, Z. D, kao i P. T. (36) i M. T. (49). Nešto kasnije uhapšen je i Ž. M, koji je bio u bekstvu i za kojim je bila raspisana poternica.
 
Iako su se M. T. i P. T. u početku sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv njih je dalji postupak obustavljen budući da istraga i dokazi nisu ukazali da su na bilo koji način pružili pomoć osumnjičenima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika