Pripremno ročište u suđenju Snajperu za otmicu zakazano za 20. januar

U novosadskom Višem sudu za 20. januar zakazano je pripremno ročište u suđenju Slobodanu Milutinoviću Snajperu (39) za otmicu, protivpravno lišenje slobode, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje.
Pripremno ročište u suđenju Snajperu za otmicu zakazano za 20. januar
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da je ročište zakazano nakon potvrđivanja optužnice koju je Više javno tužilaštvo podiglo protiv Milutinovića, a kojom se tereti da je 19. septembra prošle godine držao u jednom iznajmljenom stanu na Podbari, protiv njene volje, sugrađanku U. J. (24) s kojom je navodno ranije bio u emotivnoj vezi.
Ročište će biti zatvoreno za javnost.
Kako "Dnevnik" piše, Milutinović će na pripremno ročište 20. januara, u novosadski Viši sud, biti doveden iz Okružnog zatvora na Klisi jer mu je pritvor produžen do 17. februara naredne godine.
 
Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.
 
Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrinsobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je istraga proširena i na period pre tog nemilog događaja, zbog toga što je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.
 
Milutinović je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu, a kako je za ovaj list tada potvrdio njegov branilac advokat Goran Karadarević, okrivljeni je do detalja ispričao sve o odnosu s U. J.
 
Inače, za otmicu je predviđena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.
  • Una

    21.12.2022 13:17
    @index
    Za nelegalni pištolj se prijavila njegova žena da je njen, te on nije odgovarao. Smejurija.
  • Duki

    21.12.2022 08:25
    Ja ga uskoro ocekujem na slobodi a eto i neku firmicu za obezbedjenje da otvori na ime nekog slepca iz ekipe!!!!Toliko o srpskom sudstvu,preko bi dobio 25 godina!!!!!
  • Index

    21.12.2022 08:13
    Putera na glavi odavno
    Pored dva auta pod koja su mu smeštali bombe, tu je i nelegalno oružje i afere index nameštanja. Ali, ko sa đavolom tikve sadi... rekli bi naši stari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika