Čuružanin koji je pretio sudiji i napao stražare ostaje u pritvoru bar još mesec dana

Dvadesetšestogodišnjem M. D. iz Čuruga, koji je krajem oktobra pretio sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu, a potom napao dvojicu stražara, produžen je pritvor do 22. januara 2023.
Čuružanin koji je pretio sudiji i napao stražare ostaje u pritvoru bar još mesec dana
Foto: 021.rs
Njemu je pritvor produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivična dela.
Ovaj Čuružanin se tereti da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
M. D. bio je priveden 25. oktobra na glavni pretres u Osnovnom sudu u Novom Sadu u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.
 
U toku glavnog pretresa, okrivljeni je počeo da vređa postupajućeg sudiju i odmah je upozoren od strane pravosudnih stražara, koji su bili prisutni u sudnici. Potom je napao pravosudne stražare, ali je blagovremenom reakcijom savladan upotrebom fizičke snage, bez upotrebe sredstava prinude. Okrivljeni je zadržan do dolaska pripadnika policije, koji su ga sproveli u policijsku stanicu, radi dalje obrade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika