Nastavljeno ročište osumnjičenima za vrbovanje devojaka za prostituciju u novosadskom klubu

Pripremno ročište petorici osumnjičenih za trgovinu ljudima nastavljeno je u četvrtak u Višem sudu u Novom Sadu, a glavni pretres je zakazan za 2. februar.
Nastavljeno ročište osumnjičenima za vrbovanje devojaka za prostituciju u novosadskom klubu
Foto: 021.rs

Kako piše Dnevnik, na pripremno ročište su osumnjičeni M. Đ, E. R, G. V. i P. K. dovedeni iz Okružnog zatvora na Klisi jer se od hapšenja nalaze u pritvoru.

Pritvor im je poslednji put produžen 18. februara.

Njima je pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke. Osim njih četvoro, zbog istog dela bio je uhapšen i državljanin Crne Gore. Z. D, kojem je pritvor ukinut i on se u daljem postupku brani sa slobode.
 
Kako je nakon hapšenja saopštio MUP, pretresima na više lokacija u Novom Sadu, Trsteniku i Sivcu policija je pronašla informatičku opremu, mobilne telefone, novac i dokumentaciju koji ukazuju na pomenuto krivično delo.
 
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu zbog sumnje da su vrbovali pet devojaka, zloupotrebljavajući njihove teške prilike, da se za njihov račun bave prostitucijom u jednom novosadskom klubu.
 
U dosadašnjoj istrazi je saslušano pet devojaka, kojima je u cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac odredio status posebno osetljivog svedoka i one su svoje iskaze dale iz skrin sobe novosadskog Višeg suda.
  • Milan

    30.12.2022 10:05
    Jedan klub?
  • Lazar

    30.12.2022 10:02
    Inicijali
    Za sve kriminalce pedofile manijake treba objaviti sliku ime i prezime gde zivi ko su mu roditelji ovako skrivanje ko da je zasticeni svedok
  • Kokakole

    30.12.2022 08:42
    Koji klub? Ili je diskrecija zagarantovana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika