Za dva sata u Novom Sadu oborene dve pešakinje

Tri osobe, među kojima dve pešakinje, povređene su juče u poslepodnevnim i večernjim časovima u saobraćajnim nezgodama u Novom Sadu i okolini.
Za dva sata u Novom Sadu oborene dve pešakinje
Foto: 021.rs

U sudaru dva vozila u Veterniku, posle kružnog toka (smer ka gradu), u 13.20h povređen je muškarac (43).

Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj kaže za 021.rs da je povređeni muškarac zbrinut na mestu sudara, nakon čega je, u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na odeljenje hirurgije.

Automobil je oko 20.20 časova oborio dvadesetdvogodišnju pešakinju u Ulici Vase Stajića ispred broja 27.
 
Dr Krulj kaže da je povređena žena u svesnom stanju prevezena u Urgentni centar, na hirurgiju.
 
Nešto više od dva sata kasnije, 22.35h, u Futoškoj ulici, ispred broja dva, oborena je još jedna pešakinja, stara 19 godina.
 
Ekipa Hitne pomoći izašla je na teren i zbrinula povređenu devojku. Ona je prevezena u Urgentni centar, na odeljenje hirurgije. 

Teme

udesi
  • Vlada

    10.01.2023 15:37
    @de

    Hvala ti što si se javio ovde kao predstavnik posebne grupe pacijenata, likova koji kreću uslovno desno jednu stotinku pre nego što se pešacima upali zeleno. Većina semafora ima tajmer na kojem se vidi kad će se uplaiti zeleno za pešake, a i gde nema prilično je očigledno, ali takvi kao ti ipak kreću na silu u poslednji trenutak. To se u najboljem slučaju završi tako što pešaci moraju da sačekaju par sekundi da se prevučeš preko pešačkog (a negde zeleno za pešake nije duže od 10-12 sekundi), ili te pešaci zaustave na pola puta pa blokiraš čitav biciklistički prelaz, a u najgorem se desi da udariš nekoga. Što je je najužasnije, ti si očigledno svestan rizika, svestan si da je to protiv propisa, ali mesto da prestaneš sa takvim ponašanjem ti još imaš petlju da kukaš na pešake.
  • gužvancija

    10.01.2023 15:28
    to primoravanje pesaka da trče
    kad prelaze prelaz takodje kako neko reče doprinosti opstoj jurnjavi bez prethodne provere bezbednosti. One semafore kao kod Izv veća ili neka zatvore ili da ga naprave da bude normnalan a ne kao za atletičare hazardere.
  • ni pešaci ne paze

    10.01.2023 15:19
    danas na bezuslovnom na creven
    na bezuslovnom vozaču, pešaku crveno ali ide ladno kao na svako crveno jer crveno je crveno
    dakle oprez i kad izgleda sve bezbedno
    Neki dan od kolovoza na 3 m udaljen trotoar ženi izlete dete od 2 godine pravo na kolovoz protrča kao munja izmedju parkiranih automobila. Žena je vikala STANI STANI da li detetu ili vozačima ilii j i dr.. Dete se igra .Malo nesvesno. B Hvala videli je.Ko se buni i ruga kad vode decu na povodcu nije u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika