Suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora: Pretres odložen zbog sprečenosti svedoka

Glavni pretres Novosađaninu D. S. (45) za pokušaj ubistva policijskog inspektora Uroša Nikića ubodima nožem oktobra 2020. nije održan u Višem sudu zbog sprečenosti svedoka.
Suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora: Pretres odložen zbog sprečenosti svedoka
Foto: 021.rs

Kako piše Dnevnik, proces se odnosi i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, korišćenje tuđeg vozila i krađu.

Inače, svedok A. Z, koja se od početka suđenja nije pojavljivala u sudnici, pojavila se na prošlom ročištu koje je bilo odloženo zbog sprečenosti branioca. 

Ona je, podsećanja radi, nekoliko puta pozivana i izdavane su naredbe za njeno prinudno dovođenje, a doneto je i rešenje o novčanom kažnjavanju u iznosu od 50.000 dinara. Upitana da se izjasni zašto nije došla da svedoči, iako je uredno bila pozvana, ona je kazala da je prethodni put bila u stanu i da se tuširala, ali da policajci nisu mogli da čekaju.
 
"Tačno je da su bili i da sam se tuširala. Međutim, meni je potrebno više vremena da se spremim. Kada sam napustila stan, policajaca više nije bilo. Ja jednostavno nisam bila informisana o pravima i obavezama kao svedoka, pa se zato nisam javljala sudu", rekla je A. Z.
 
Na početku suđenja okrivljeni je, iznoseći odbranu, pred većem priznao da je 21. oktobra 2020. godine u Save Đisalova u Novom Sadu nožem skakavcem izbo muškarca za koga, kako je rekao, nije znao da je policijski inspektor. 
 
Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se on i kolega Drmanac legitimisali i rekli da su policajci. Takođe je istakao da je pokazao službenu legitimaciju. 
 
Osim Drmanca, saslušan je i policijski inspektor Predrag Vasiljević, koji je po nalogu tužilaštva uzeo snimke s video-nadzora, a deo tih snimaka je prikazan u sudnici. 
 
Na snimku nadzornih kamera vidi se kako inspektor pokazuje legitimaciju, a osim toga, na video snimku se vidi kako optuženi napada inspektora Nikića, kako ga obara na put, ubada nožem, dok on pokušava da se odbrani. 
 
Nakon što je čuo da policija stiže, uzima torbicu od inspektora sa sve službenim pištoljem, skuplja stvari - nož, kožne rukavice i ostalo i lagano se udaljava sa lica mesta.
  • S

    13.01.2023 10:24
    E moja drzavo, izbodu inspektora u po bela dana pred svedocima, 3 godine se razvlaci sudjenje
    Pa sta bi bilo da je izbo nekog "nebitnog"

    Garant je neciji sin, nekog politicara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika