FOTO: Napad neofašista na novosadski lokal, dve osobe povređene

Dve osobe su povređene u večerašnjem napadu maskiranih neofašista na goste lokala “Crni ovan”, u centru Novog Sada.
FOTO: Napad neofašista na novosadski lokal, dve osobe povređene
Foto: 021.rs

Povređeni su vlasnik "Crnog ovna" Bojan Šovljanski i još jedan gost, koji je zadobio posekotinu. U trenutku napada u lokalu je bilo desetak osoba, među kojima je i trudnica.

Šovljanski je zadobio modrice po telu, dok je jedan od gostiju, osim modrica, posečen po podlaktici.
Prema saznanjima 021.rs, uhapšen je dvadesetjednogodišnjak, dok se za ostalim napadačima traga. O čitavom slučaju je obavešten tužilac.
 
Kako kaže Šovljanski za 021.rs, ispred lokala su došla tri maskirana mladića, koji su nosili obeležja zastave konfederacije, kukastog krsta i "Zentrope" – fašističke zajednice. Upitali su ih gde su im srpske zastave, a na odgovor da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju vrata i izlog, pokušavajući da uđu u lokal.
 
Maskirani muškarci, mlađih godina, bili su naoružani bokserima, palicama i mačetom.
 
 
Ovo nije prvi napad neofašista na ovaj lokal. Šovljanski kaže da je u pitanju najgori napad do sada, a da prethodni slučajevi nisu rešeni.
 
"Sve se dogodilo u trenutku kada sam iz lokala ispraćao drugara i trudnu drugaricu. Pojavila su se tri mladića, obučena u crno, bili su maskirani. Upitali su gde je zastava, a kada im je odgovoreno da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju i da pokušavaju da uđu u lokal. Jedan od njih je i ušao, ali smo uspeli da ga isteramo. Imali su boksere, palicu i nešto nalik mačeti. Razbili su izlog i vrata, a pobegli su kada su shvatili da ne mogu da uđu. Najgore od svega mi je što je svemu ovome prisustvovala trudna drugarica. Nadam se samo da će sve biti u redu, ovo je najgori napad do sada", ispričao je Šovljanski.
 
"Crni ovan", mesto prepoznato među novosadskim antifašistima na kom se održavaju alternativni sajmovi, aktivistički seminari i humanitarne akcije, i ranije je bio na meti neofašista. Početkom 2022. godine lokal je obijen, opljačkani izlepljen obeležjima "Zentrope".
 
U poslednjih nekoliko meseci "Crni ovan" je čak četiri puta bio meta vandala.
  • Cat

    26.01.2023 07:33
    @Mare
    Rusi ne prave nikakvu štetu po Ukrajini, rakete, bombe i granate je prizvao Zeleni, setimo se šta su nama govorili.
  • @Mare

    18.01.2023 12:27
    U pravu si.
    Putinov fašizam svaki dan pravi štetu i ubija ljude u Ukrajini.
  • Mare

    18.01.2023 07:43
    Moramo odmah reagovati na pojavu nacizma i odmah ga suzbiti. Pogledajte dokle je to dovelo Ukrajinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika