U Kisaču vozio bicikl sa 2,24 promila alkohola u krvi

Policijska uprava u Novom Sadu je, 24. januara, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 374 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.
U Kisaču vozio bicikl sa 2,24 promila alkohola u krvi
Foto: Pixabay
Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača i jedno vozilo, a zadržana su tri vozača, zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
Jedan od zadržanih vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, tereti se i za prekršaj nasilničke vožnje, jer je, u Kisaču, vozio bicikl sa 2,24 promila alkohola u organizmu.
Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.
 
U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba lakše povređena.
 
U istom periodu, na području Novog Sada dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lake telesne povrede.
  • S.

    26.01.2023 12:19
    @Deda Jovo,
    Izleti mi kao pesak na biciklisticku stazu pa ces videti sta je nasilna voznja bicikla :)
    Salu na stranu, to je jednostavno naziv prekrsaja tako da su ispravno preneli. ZOBS, clan 41, stav 2 "Pod nasilničkom vožnjom smatra se i: ", tacka 4: upravljanje vozilom u stanju potpune alkoholisanosti (više od 2,00 mg/ml).
    Nije ograniceno na vrstu vozila tako da vazi i za voznju bicikla.
  • Deda Jovo

    26.01.2023 00:01
    Nasilnicka voznja na biciklu?!?
    "Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." -ALBERT EINSTEIN
  • Servia

    25.01.2023 19:41
    Ipak se suzbija ozbiljan kriminal nije da nije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika