Mladić koji je otet na Telepu pre pet godina promenio iskaz: Svu krivicu svalio na sebe

Na suđenju u Višem sudu za otmicu oštećeni P. S. (19) promenio je iznenada svoj iskaz i svu krivicu svalio na sebe.
Mladić koji je otet na Telepu pre pet godina promenio iskaz: Svu krivicu svalio na sebe
Foto: 021.rs
On je pred sudom ispričao da je sve što je pre rekao laž i da je to rekao "kao balavac u strahu od oca", kao i da se okrivljenih nije plašio.
Dnevnik navodi da je P.S. pred sudom sada izjavio da mu opštuženi nsiu pretili, kao ni on njima, da je izmislio marihuanu, automobil i neke osobe.
 
"Napominjem, niko me nije prisilio da kažem ovo danas, već sada imam skoro 20 godina pa razmišljam drugačije", izjavio je oštećeni.
 
Opisao je da se s prvookrivljenim N. Đ. (23) našao i pričao o prepisci na Instagramu u napuštenoj kući gde su se nekad sastajali, da je došao i drugooptuženi S.V. (25) i da su se tada posvađali oko prepiske na društvenoj mreži i da ga je ovaj odgurnuo zbog čega je pao na staklo koje mu se zabolo u šake, posle čega je svako otišao na svoju stranu.
 
Na suđenju su veštaci i pored nove izjave oštećenog ostali pri svojim ranijim nalazima. 
 
Prema optužnici, 20. marta 2018. godine okrivljeni su na Telepu presreli tada četrnaestogodišnjeg P.S, silom i pretnjom ga odveli i zadržali u nameri da od njega iznude novac od prodate marihuane. Više puta su ga udarili, ubadali ga nožem u desnu šaku i pretili mu tražeći od njega da im vrati 1.000 evra od prodaje droge. 
 
Zbog promene iskaza oštećenog, tužilac je povukao spis na razmatranje i nije zakazano novo ročište na kojem je trebalo da budu saslušana tri svedoka. 
  • Bas lepo

    31.01.2023 10:54
    Sa cetrnaest godina je imao 1000evra, koje je zaradio od prodaje droge??!! (Pise u tekstu.)
    A drogu su mu oni omogucili.
    A njima neki njihov lokalni, koji odgovara svojem velikom sefu?
  • Saša

    31.01.2023 09:11
    Pa kad ste postupak razvukli pet godina, naravno da će da povuče iskaz!
  • Uroš

    31.01.2023 08:52
    Lakrdija
    Od 2018 se oteže sa čistim slučajem. Umesto da su kriminalci već duže na robiji, oni i dalje ucenjuju mladića da promeni iskaz. Žalosno je što se ne navode puna imena svih učesnika, da se vidi kakvim ljudima smo okruženi. Ne samo kriminalaca, nego i ovih "u rukavicama" koji ih savetuju,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika