Temerincu 10 godina za ubistvo oca u porodičnoj kući

B. J. (29), prvobitno okrivljen za teško ubistvo svog oca u porodičnoj kući u Temerinu 2021, osuđen je juče u novosadskom Višem sudu po prekvalifikovanom delo običnog ubistva na 10 godina zatvora.
Temerincu 10 godina za ubistvo oca u porodičnoj kući
Foto: 021.rs

Zaprećena kazna za ovakvu, blažu kvalifikaciju je od pet do 15 godina, piše Dnevnik.

Njemu je produžen pritvor, a određena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma. 
Okrivljeni je oslobođen plaćanja troškova postupka zbog slabog imovinskog stanja. Izricanje presude i njeno obrazlaganje okrivljeni je primio mirno, bez pokazivanja emocija i grimasa, gledajući sve vreme bez pokreta pravo prema Velikom veću.
 
Obrazlažući odluku suda, predsedavajuća sudija Sanja Perić navela je da su u olakšavajuće okolnosti uvažene činjenice da on nije osuđivan, da je pokazao pokajanje, njegovo pogoršano zdravstveno stanje nakon događaja u kojem je i sam zadobio lake telesne povrede.
 
U otežavajuće okolnosti je uzeta situacija u kojoj je on već pretio ocu, zbog čega je obaveštena policija.
 
Budući da se ubistvo dogodilo kao izolovano delo, a da u porodici postoji prethodna istorija porodičnog nasilja gde su nadležni nudili stručnu pomoć i porodica istu odbila, delo je prekvalifikovano na blaže.
 
Okrivljeni je prošle godine izneo odbranu koja je potrajala više od sat vremena. Ispričao je tada da ga je otac, inače bivši bokser, kobne noći udarao nemilosrdno levom i desnom pesnicom u predelu glave, pa ga tako nokautirao, a potom opkoračio i seo na njega dok je ovaj bespomoćno ležao na leđima. 

Kazao je, prenosi Dnevnik, da su tog dana pili, a da je otac bio toliko pijan da je u jednom momentu ustao i pitao majku u drugoj sobi, koju je takođe psovao i vređao, gde je njegov sin, iako ga je neposredno pre toga preskakao i obilazio. Pritom je govorio da će ga ubiti.

  • 123

    05.02.2023 21:45
    Sta se desava sa sudstvom u Srbiji??? Ova presuda je sramota.
  • Novosađanka

    05.02.2023 18:57
    Kazna
    Kazna je, više nego blaga. Da je dobio i 20.g. pa da uzmemo sve okolnosti u obzir. Dali je ovo poruka "deci" :UBIJTE SVOJE RODITELJE !!! Zbog olakšavajućih okolnosti, dobićete do, samo, 10.godina, a izaćićete za 6.godina.
    ZA UBISTVO NEBI DMELE POSTOJATI OLAKŠAVAJUĆE OKOLNOSTI, SEM SAMOODBRANE. Ja sam mislila da i sudije imaju čima da misle !!!
  • Banderaš

    03.02.2023 09:14
    Balkanski sin
    Rodi se dete,muško,sin,sinčina,pa se svi raduju,opijaju,cepaju košulje,sinčina,naslednik..
    A sinčina odraste u neradnika i parazita i ubije oca jer otac nije hteo da proda kuću i da mu isplati pare.
    Balkanski recept ogajanja deteta za katastrofu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika