Optužnica protiv Novosađanina koji je pijan udario u policijski auto i osam puta prošao kroz crveno

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv R. B.(53) iz Novog Sada zbog tri krivična dela.
Optužnica protiv Novosađanina koji je pijan udario u policijski auto i osam puta prošao kroz crveno
Foto: 021.rs
On se sumnjiči za ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Nakon podizanja optužnice, kako je za "Novosti" rekla portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović, krivično vanpretresno veće je okrivljenom produžilo pritvor u trajanju do 30 dana zbog okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koja se sumnjiči. Pritvor je produžen do 3. marta.
Pedesetdvogodišnji Novosađanin je uhapšen u noći između subote i nedelje, 3. decembra prošle godine, posle potere novosadskim ulicama. On je bežeći od policije udario jedno policijsko službeno vozilo i tada su dva saobraćajca lakše povređena. Nastavljajući i dalje da vozi, kako se sumnja, pokušao je "audijem" da udari dva policajca, koji su se bacili u stranu da izbegnu udar, i tada su obojica lakše povređeni.
 
Pokušavajući da pobegne čuvarima reda, kako se sumnja, osam puta je prošao na crveno svetlo. Zaustavljen je na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,21 promil alkohola u organizmu.
 
Kako pišu Novosti, posle hapšenja na saslušanju u Tužilaštvu nije izneo svoju odbranu.
  • Poznavalac stvari

    05.02.2023 20:45
    Bas mi je interesantno ko je doticni R.B.? Čemu inicijali? Znam jednog R.B, godina je kao dotični vozač, vidim da ga nema nešto poslednje vreme po gradu. No, ako je to taj na kog mislim, nema zime za njega. Policija će mu se na kraju izviniti što ga je uznemirava.
  • Hm

    05.02.2023 20:30
    Znači neko vrlo nebitan kad zbog vožnje pod dejstvom alkohola treba da bude u pritvoru 3 meseca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika