Otac otetog mladića: U otmici učestvovao poznanik mog sina

Mladić iz Sremske Kamenice otet je 5. februara oko tri sata posle ponoći, kada se sa proslave vraćao kući.
Otac otetog mladića: U otmici učestvovao poznanik mog sina
Foto: 021.rs (arhiva)

"Moj sin se vraćao sa rođendana i bio je blizu kuće kada je primio poziv. Otmičari su ga praktično namamili pozivom, a potom su mu prišli sa fantomkama na glavama i na silu ga strpali u vozilo. Kada su me pozvali, dali su mi sina na telefon, a on je rekao da će da mu naude ukoliko ne skupi i ne isplati 200.000 evra u kešu i da ni slučajno ne zovem policiju", ispričao je otac mladića za Telegraf.rs.

Kaže da je razmišljao, razgovarao sa suprugom i ćerkama i da su zajedno odlučili da je najbolje da odmah pozovu policiju.
"Policajci su od momenta poziva krajnje ozbiljno shvatili situaciju i maksimalno su se angažovali. Policijaci koji su prvi stigli na lice mesta, odmah su mi dali detaljne instrukcije kako da se ponašam u toj situaciji, a sve vreme su bili kranje smireni i ulivali su poverenje celoj porodici. U isto vreme sve ekipe na terenu krenule su u potragu. Kad je akcija završena, policajci su odmah prišli mom sinu i dali su mu piće i jelo, a on je rekao da su se prema njemu ophodili kao prema rođenom detetu", dodaje.
 
Otac otetog mladića kaže da će do kraja života biti zahvalan policiji.
 
"Supruga i ćerke su pod stresom, a sada mi je najbitnije da zaštitim svoju porodicu nakon svega ovoga. Moj sin poznaje jednog od otmičara, ali se nikada nisu aktivno družili", rekao je.
 
Oteti mladić kaže da je sve vreme sa njim pričao samo jedan otmičar dok su ostali ćutali.
 
Četvorica osumnjičenih, među kojima i jedan maloletnik, su uhapšeni u nedelju na Klisi posle intenzivne potrage. Oteti mladiće je pronađen nepovređen u gepeku automobila.
  • petar petrovic

    07.02.2023 16:24
    Za sve one sto kazu "ma sto posto je dete nekog kriminalca, ne bi policija reagovala da nije" bih da spomenem moju pricu. Tamo negde 90tih godina kad sam bio treci osnovne, dakle u doba najgoreg kriminala i korupcije, nazove neko moje roditelje na fixni. Javi se keva i kaze joj ta osoba "pratimo vam dete, sve ce biti u redu ako nas budete slusali, policiju ne zovite, zvacemo vas za jos uputstva, spremite 10 hiljada maraka sto pre". Posumnjao je moj calac da neko nasumicno zove brojeve, jer su i oni radnici bili tada, u kuci da se svi iz dzepova istresemo ne bi 200 maraka skupili, al nazove ti on policiju. Momentalno su reagovali, za pola sata dosli do skole gde smo bili burazer i ja. Kod direktora se raspitali gde trenutno ima cas. Upali na cas kod uciteljice, prozvali burazera da vide je li tu i rekli mu da posle skole ne ide nikud vec da ostane da ga roditelji pokupe. Drustvo ga je dobro zezalo godinama posle toga misleci da je kriminalac xD. Ja imao neki prazan cas pa se igrao u skolskom sa drugarima, nije me nasla policija u skoli, ali me je mama nasla mozda pola sata kasnije i odvela kuci. Bas se uspanicila. Kasnije su zvali ponovo i rekli caletu da u ponoc odnese pare ne znam ni ja gde vec, on ih ispsovao. Jedno nedelju dana iz kuce nismo izlazili za svaki slucaj i nista se nije desilo srecom posle. Iz policije su rekli da je bilo dosta takvih slucajeva tih dana, verovatno neko blefirao pa ako prodje proslo. U svakom slucaju hvala im za brzu reakciju tada
  • EvoOvako

    07.02.2023 11:29
    @Dark Veber
    Darkiša, pročitaj ponovo članak. To nije komentar za otmičare, nego za policiju.
  • EvoOvako

    07.02.2023 11:18
    @/
    Gari, sagni se po jogurt - ost'o je od sendviča.
    Svako od nas poznaje nekog "jakog". Poznanstvo sa nekim te ne karakteriše. To što je neko išao u školu sa osobom koja je danas političar - ne govori nam baš ništa o toj osobi.
    Dalje, ima popriličan broj ljudi koji su stekli imetak na čestit način - IT-evci, recimo, sportisti, mnogi koji su bili "preko" itd.
    To što ti nisi u stanju da razumeš ovo - to je do tebe.
    Aj' sad, jogurt na iskap.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika