Suđenje Novosađaninu koji je ubio provalnika odloženo, nije se pojavio na sudu

Suđenje Novosađaninu (43) okrivljenom za ubistvo Predraga Kostića (28) iz Loznice u svojoj kući na Salajci, odloženo je juče, treći put zaredom.
Suđenje Novosađaninu koji je ubio provalnika odloženo, nije se pojavio na sudu
Foto: 021.rs

Njega policija nije privela po naredbi suda, a nije ni obrazložila sudskom veću zašto to nije uradila. Sledeći pretres zakazan je za 26. april, javlja Dnevnik.

Optužnicom se Novosađaninu stavlja na teret da je 13. januara 2018. godine u kući u kojoj stanuje ubio Lozničanina, koji je, navodno, provalio u kuću i napao ga. 

Navodno je, sada pokojni oštećeni, kritičnom prilikom došao do kuće optuženog kombijem, ušao u kuću tako što je razbio staklo na ulaznim vratima, a potom ušao u dnevni boravak noseći nož, a tešku telesnu povredu zadobio je u sukobu sa okrivljenim. 
 
Tom prilikom su oštećenom nanete povrede u predelu podlaktice i dve ubodne rane u levu stranu grudnog koša. Potom je, prema navodima optužnice, okrivljeni pištoljem ispalio pet hitaca u vitalne organe sada pokojnog oštećenog. 
  • Dejan

    07.02.2023 16:00
    zamena uloga
    Provalnik je osteceni, domacin je kriminalac. Sto se svi u pravosudju prave kad da osteceni nije imao izbor da ne pljacka druge ljude. Decu sudije zaduzenog za slucaj dan pre sudjenje dovesti u situaciju "okrivljenog"
  • Miks

    07.02.2023 10:57
    Odbrana
    Dobar advokat,obara ovu besmisleno podignutu optužnicu.Čovek branio svoj,i zivotu porodice,imovinu.
  • Iskusni peTejac

    07.02.2023 10:31
    @Adv
    „Prema opisu, deluje kao prekoračenje nužne odbrane.“

    Uputstvo:
    1. Glasno se proderati“ STOJ! PUCAĆU!“ (možda neko od komšija ipak čuje).
    2. Odmah, ali odmah pucati u provalnika (dva metka u prsa).
    3. Pucati (dva puta), nakon kraće pauze u plafon. Ovo je vrlo bitno kod odbrane!
    4. U koliko provalnik nema oružje ili je „nikakvo“, staviti (može i svoj) kuhinjski nož u njegovu ruku. Bitno je da su njegovi otisci (i DNK) na nožu.
    5. Mantra za iskaz: Opomenuo sam ga i dva puta pucao u plafon, a pošto je krenuo nožem na mene, pucao sam i dva puta u njega. Zašto dva puta? Od kuda znam, preplašio sam se! Za sebe, za decu, porodicu… Zar sam trebao čekati da me ubode pa da onda pucam?
    6. Napomena: Ne pucati u leđa ili dok beži. To se ne brani na Sudu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika