Presuda za bačenu bombu u dvorište na Podbari: Tri godine i tri meseca zatvora

Novosađanin M. R. (31), kome se pripisuje da je 2017. godine bacio bombu u dvorište u Ulici patrijarha Čarnojevića, osuđen je nepravosnažno na tri godine i tri meseca zatvora.

Okrivljeni je od početka postupka negirao delo, a odbrana je imala ozbiljne zamerke na DNK veštačenje, piše Dnevnik

Prema braniocu Goranu Karadareviću, stručnjaci su naveli da su se DNK tragovi sada osuđenog M. R. mogli naći na eksplozivnoj napravi i bez kontakta. 

Ukazao je na to da su zatečeni i tragovi drugih osoba, te da nije utvrđeno kad, kojim redosledom i kako su se oni našli na bombi. 
 
Ukazao je na to da je policija osumnjičila M. R. tek tri godine posle događaja, ali i da njegov branjenik nije imao motiv za pomenuto delo.

Teme

BOMBA
  • Panonski Morz

    08.02.2023 19:02
    3 godine
    3 godine i 3 meseca za bacanje bombe (druze hteo si da ubijes nekog, naneo si veliku materijalnu stetu, imas eksplozivnu napravu, nisi normalan u glavi (?!).
    I isto tako 3 godine i 9 meseci za nesto gandze u dzepu (da ima covek da pusi, iskulira, opusti se pred spavanje, ne povredi apsolutno nikog ni na koji nacin).
    Bravo za pravosudni sistem.
  • MSrb1312

    07.02.2023 12:41
    Korupcija
    Ja sam ti licni primer a i svi ostali da Novosadsko pravosudje,policija advokati itd..su toliko korumpirani skolski neobuceni da to nije vidjeno ni na filmu tu nepravdu i to proziveti nista drugo nego pobeci iz Srbije glavom bez obzira!
  • fdg

    07.02.2023 12:35
    Sramota !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika