Advokat Kokanović uhapšen u Novom Sadu ostaje u kućnom pritvoru, odbijena mu žalba

Advokat Čedomir Kokanović do daljeg ostaje u kućnom pritvoru nakon što je Viši sud u Novom Sadu odbio njegovu žalbu na rešenje o određenju pritvora.
Advokat Kokanović uhapšen u Novom Sadu ostaje u kućnom pritvoru, odbijena mu žalba
Foto: 021.rs
Kokanović je uhapšen 27. januara u Novom Sadu po poternici koju je izdao novosadski Osnovni sud. Nakon dva dana u pritvoru, Kokanoviću je određen kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.
Poternica za Kokanovićem je raspisana nakon što se nije odazivao na pozive suda, a povodom privatne krivične tužbe koju je zbog uvrede protiv njega podneo predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski. 
Kokanovićev branilac je, podseća Danas, u javnosti istakao da njegov klijent nije izbegavao odlazak u sud, te da nije uredno primio nijedan poziv za održavanje ročišta.
 
Nakon odbijanja žalbe, Kokanović je naveo da je nečuveno da se advokat hapsi u privatnom krivičnom postupku zbog uvrede gde ne može ni biti kažnjen zatvorom.
 
"Ostanak u kućnom pritvoru sračunat je na to da ne mogu da pristupam na ročišta gde zastupam svoje klijente i da ne mogu da idem u Novi Sad radi organizovanja tamošnjih advokata protiv terora njihove komore. Situacija običnih advokata u Srbiji postaje neizdrživa. Ovo što dešava je samo vrh ledenog brega, a brojni advokati u Srbiji svaki dan bivaju krivično i disciplinski gonjeni, izbacuju se iz advokature i otimaju im se predmeti i klijenti. Iza toga najčešće stoje moćnici iz advokatskih komora koje štiti vlast. Pozivam sve advokate iz Vojvodine da se trgnu, pobune i zbace diktaturu Vladimira Beljanskog i njegove klike, ne zbog mene, već zato ovo isto preti i njima, a mnogi u Novom Sadu su to već iskusili", saopštio je Kokanović.
  • A zašto je sve počel

    16.02.2023 05:48
    Ne smeš kritikovati AKV
    Malo je reći da je velika bruka za celu advokatsku profesiju činjenica da je ova drama inicirana od strane predsednika druge najveće advokatske komore u zemlji, koji je po svojoj poziciji morao da pokaže daleko veći prag tolerancije za kritiku, ma koliko se ona činila neumesnom i degutantnom.
  • @Uroš

    16.02.2023 05:16
    Citiraću kolege iz Beograda
    “Koliko je stavljanjem Čedomira Kokanovića u pritvorsku jedinicu Tužilac doprineo širenju slobode i prava sviju – a posebno javnom ugledu vlastite profesije – u ovom trenutku najbolje govore preneraženost celokupne stručne javnosti predstavom koja nam je zahvaljujući toj tužbi priređena a koja je već sada nezaboravna i koja će se prepričavati u godinama pred nama kao tačka posle koje ništa više nije nemoguće da se menja na gore. U Novom Sadu i šire.”
    Izvor:
    https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/pravno-divljastvo-u-srpskom-kabulu/
  • Uroš

    09.02.2023 08:15
    Jednaki i jednakiji
    Neki misle da im je sve dozvoljeno, pa čak i da ismevanju i omalovažavaju svoje kolege, sudije i advokate. Sud je takav kakvog su takvi uništili, zamenom teza, ali treba ga i takvog poštovati. Propagandno la*anje ne pomaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika