Migrant upucan kod Subotice prebačen na lečenje u Novi Sad, u teškom je stanju

Jedan od migranata ranjenih u pucnjavi u šumi kod Subotice nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.
Migrant upucan kod Subotice prebačen na lečenje u Novi Sad, u teškom je stanju
Foto: 021.rs
U Kliničkom centru Vojvodine kažu za 021.rs da su zbrinuli stranog državljanina koji je zadobio teške telesne povrede.
 
"U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine 9. februara dovežen je kolima Hitne medicinske pomoći iz Opšte bolnice Subotica nakon inicijalnog zbrivanjanja povreda strani državljanin sa teškim telesnim povredama. Nakon opservacije, kоmplеtnе dijagnostike, lekarske  pomoći i operativnog zbrinjavanja pacijent je teškog opšteg stanja hospitalizovan u KCV radi daljeg lečenja", poručuju u KCV.
Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov rekao je da su dvojica migranata povređena u sukobu dvadesetak osoba, u okolini Palića. 
 
"Zatečena su dva povređena lica iz vatrenog oružja, za koje se sumnja da su takvi sa svojom grupom prešli više kilometara. Zahvaljujući brzoj intervenciji PU Subotica, situacija je stavljena pod kontrolu a jedan broj lica je priveden a ostali su prebačeni u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem", naveo je Šoralov.
On je najavio da će tražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu tog područja, pre svega radi dodatne bezbednosti građana, kao i očuvanja životne sredine.
 
Iako nadležni saopštavaju da je došlo do sukoba migranata, u najvećem broju slučajeva reč je sukobima krijumčarskih bandi koje deluju na području Vojvodine, a koje MUP ne uspeva da kontroliše.
  • Seka

    09.02.2023 12:06
    ?
    Od čijih para se oni leče? Pucaju, pljačkaju, bahate se - jadni ljudi iz pograničnih područja.
  • Gagi

    09.02.2023 11:58
    Vucicu sta je pvo?Migranti a imaju oruzje,dajte im i teze naoruzanje.Bice nama,pomozi Bože!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika