Suđenje za otmicu supruge u Mošorinu: Policajcu na terenu "nije delovalo" da je žena oteta

Glavni pretres M. J. (26) iz Uzdina kod Kovačice, okrivljenom za otmicu supruge, nastavljeno je u Višem sudu u Novom Sadu.
Suđenje za otmicu supruge u Mošorinu: Policajcu na terenu "nije delovalo" da je žena oteta
Foto: 021.rs

Saslušana su trojica policijskih službenika koji su došli na lice mesta po dojavi, piše Dnevnik.

Policajac T. Š, koji je zatekao oštećenu u kući okrivljenog, kazao je juče, suprotno izjavi njegovog kolege datoj na prethodnom ročištu, koji je bio s njim u patroli, da je oštećena delovala mirno, te da nije bila uplašena, zabrinuta niti uplakana.

"Nije mi delovalo da je ta žena oteta. Video sam je da loži drva u šporetu u kuhinji okrivljenog. Po meni, nije se osetila nikakva netrpeljivost između nje i njega. Bilo mi je čudno što su nam kolege iz Titela javili da je oteta", rekao je ovaj policajac.
 
Na pitanje predsednika veća, sudije Vidoja Mitrića, kako to da potpuno drugačije opisuje slučaj od svog kolege s kojim je tada došao na lice mesta, ovaj svedok je rekao da je njegova uloga bila policajca-pratioca. Naveo je da je kolega vodio ovaj slučaj i da on nije iskazao neslaganje s onim što je ovaj zabeležio i s odlukom o meri kakva se donosi pri nasilju u porodici.
 
S obzirom na to kakav je iskaz dao ovaj svedok, predsednik veća je prihvatio predlog odbrane da se uradi psihijatrijsko-psihološko veštačenje oštećene, jep je branilac ukazao da smatra da treba utvrditi zrelost oštećene s obzirom na njene godine. Branilac M. J. je napomenuo da sumnja da optužba može biti plod njenih manipulacija i da postoji sumnja u verodostojnost njenih iskaza.
 
Na otvaranju pretresa proteklog oktobra, optuženi je izneo odbranu, saslušani su njegova bivša vanbračna supruga, sa statusom oštećene u postupku, kao i svedoci.
 
Okrivljeni nije priznao delo koje mu se pripisuje, rekavši da ne može priznati nešto što nije uradio.
 
Ispričao je da je njegova supruga otišla kod svoje mame u Mošorin sa dvoje dece i da je on otišao po nju da se vrati u njegovu kuću u Uzdin, uslovnu za život, jer nije mogao da izdrži više bez deteta, pa je dobrovoljno pošla s mlađim detetom. 
Supruga D. S. tvrdila je suprotno - izjavila je tom prilikom da je otišla naterana silom i strahom i drugačije opisuje događaj, piše Dnevnik.
 
On je kazao da bi i dalje živeo s njom, da je voli, ali da smatra da ga je optužila da ne bi njemu pripalo zajedničko dete, ali ona naglašava da ne bi bila više s njim u zajednici.
 
Predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić, zakazao je sledeći glavni pretres za 20. mart.
  • Goki

    10.02.2023 11:44
    Predirga otisal predaleko. U vremenu sexualnih sloboda, ovako proganjati muza, je skandalozna polna diskriminacija. Ovako se sprecava jedan mladi par koji je potencijalno mogao imati 4-6 dece.
  • Bruka

    10.02.2023 10:53
    Sramota
    Ko je pouzdan u ovoj drzavi?!?
  • Milena

    10.02.2023 10:31
    Koja farsa i mi ih placamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika