Potvrđena presuda: Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva u Domu za stare u Futogu

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda, kojom je Boro Batočeli (61) osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva.
Potvrđena presuda: Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva u Domu za stare u Futogu
Foto: 021.rs
Ovaj šesdesetjednogodišnjak, inače korisnik prihvatilišta Doma za stare u Futogu, septembra prošle godine je osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva Božane O, stanarke istog doma. Oštećenoj je delimično dosuđen imovinskopravni zahtev, a za ostatak do traženog iznosa je upućena na parnicu. 
Prilikom odlučivanja o kazni, sud nije pronašao olakšavajuće okolnosti, a od otežavajućih cenjeno je to što okrivljeni ima 13 pravosnažnih presuda i dva postupka u toku.
Obrazlažući presudu, septembra prošle godine, sudija Ivana Josifović je rekla da je oštećenu spasao sam Bog i medicinski tehničar, koji ju je otrgao od Batočelija, kada ga je posle njenog vriska zatekao s obe ruke na vratu Božane O. Da se on, kako je dalje rekla, pojavio malo kasnije, ko zna šta bi bilo.
 
"Imali smo u vidu da niste pokazali saosećanje prema žrtvi, niti ste joj se izvinili ili rekli da vam je žao, iako ste videli da je ona u invalidskim kolicima plakala u sudnici. Od države ste dobili, iako nemate zaposlenje, topao smeštaj, hranu, socijalnu zaštitu, a ipak ste uradili ovako nešto. Zato što niste znali to da cenite, sada ćete od države dobiti sedam godina zatvora u Kazneno-popravnom zavodu", kazala je tada sudija Josifović, prenose Novosti.
 
Božana O. je u svom svedočenju ispričala da je tog dana, 1. septembra 2022. okrivljeni bio pod uticajem alkohola i droge kada ju je napao i da je tada slavio rođendan. Prema onome što je ispričala, ležala je u sobi sa cimerkom u mraku, kada je Botičeli pitao za jednog korisnika, ali da nije htela da mu odgovori, jer se plašila za njega. Bora je, kako je ispričala u sudnici, nakratko izašao, ali se vratio i počeo da je udara tacnom za posluživanje jela i rukom u glavu, a zatim je davio. Inače, oštećena žena je nepokretna. 
  • Dje ge vara

    14.02.2023 20:20
    Član
    Toliko starih nepokretnih i bolesnih lica čeka na Dom, a ovaj čak ima i za drogu.Prvo treba ispitati ko je njega stavio u Dom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika