Ponovo odloženo ročište u maratonskom suđenju novosadskom investitoru za duplu prodaju stanova

Ročište maratonskog postupka protiv novosadskog investitora Save Babića ponovo je, drugi put zaredom otkako je postupak počet iznova 2019. godine, odložen u Višem sudu.
Ponovo odloženo ročište u maratonskom suđenju novosadskom investitoru za duplu prodaju stanova
Foto: 021.rs
Razlog je sprečenost zastupnika optužnog akta, odnosno tužioca, da prisustvuje ročištu, piše Dnevnik.
Zato što je u pitanju tako star predmet, učesnici u postupku su pronašli slobodan termin već za 25. april.
Usaglašenim predlogom odbrane i tužilaštva sud je ranije prihvatio da se naredi novo dopunsko veštačenje, poslednje u nizu, nakon osnovnog nalaza od pre 10 godina.
 
U veoma obimnom predmetu je ostala samo jedna oštećena da se ispita, od njih nekoliko desetina. Njoj je dostava poziva za sud u nekoliko navrata bila neuspešna, ali je i ona juče pristupila.
 
Branilac okrivljenog, advokat Nenad Suvajdžić ukazao je na ročištu u novembru da se situacija znatno izmenila jer su neki oštećeni namireni potpuno, a neki delimično, pa je stari nalaz rađen bez dovoljno dokumenata i novih podataka. 
 
Babić je optužen da je pre desetak godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu. Babić je burno reagovao na optužbe oštećenih i tvrdio da je on taj koji je oštećen. 
  • Željka

    16.03.2023 20:41
    Pljačka
    A gde je nestao investitor Pušić vlasnik firme "Presscomerc" koji je uzeo pare za stanove koje nikada nije izgradio na Podbari?
  • arhitekta

    16.03.2023 12:52
    A šta je sa investitorima koji
    Ok, za slučaj Save Babića svi znamo. Već ja ovde postavljam jedno drugo pitanje, zašto se krivično nisu procesuirali svi oni investitori koji su zidali višestambene objekte, prodali stanove, i odustali od ishodovanja gradjevinske dozvole za odstupljeni deo, odnosno od upotrebne dozvole. Već su pustili vlasnike stanova u postupak ozakonjenja kako investitori ne bi morali gradu da plate komunalno opremanje. Zar ovo nije krivično delo, zar ovakvim načinom nije oštećen gradski budžet, zašto nema krivičnih prijava protiv ovih investitora, koji i danas dobijaju dozvole i grade.
  • Miomir K.Austrija

    16.03.2023 09:01
    Učite nemački i bežite odatle

    "pre desetak godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu. "

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika