U pritvoru Futožanin koji je pokosio ženu na pešačkom prelazu i pobegao, bio je pijan i drogiran

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana D. B. (39) iz Futoga koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila K. S. (84).
U pritvoru Futožanin koji je pokosio ženu na pešačkom prelazu i pobegao, bio je pijan i drogiran
Foto: 021.rs

Pritvor mu je, kako je za Dnevnik rekla portparolka Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin, određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i iz razloga koji ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.

D. B. se sumnjiči da je u petak oko 15 časova, na Novom naselju, kolima udario osamdesetčetvorogodišnju K.S, koja je od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći preminula u bolnici.

Nesreća se dogodila na raskrsnici ulice Raše Radujkova i Bulevara Slobodana Jovanovića, kada osumnjičeni D. B. prilikom skretanja desno iz ulice Raše Radujkova u Bulevar Slobodana Jovanovića, prema rečima očevidaca, nije ustupio pravo prvenstva prolaza S. K. na pešačkom prelazu nego je pokosio i napustio lice mesta.
 
Međutim, dva sata kasnije, oko 17 časova je pronađen i uhapšen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,48 promila alkohola u organizmu, a bio je pozitivan i na kokain, nezvanično saznaje Dnevnik.
 
Žena je sa teškim povredama, opasnim po život, prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je u večernjim satima preminula.
  • Vlada

    29.03.2023 12:19
    @kizza
    Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač mora da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza. - član 23 ZOBS-a

    Znači nema šta da "preti opasna situacija" pa da ti onda "preduzimaš mere"; ako prilaziš prelazu kojem se BILO KO približava a nisi već usporio, ti si već prekršio zakon.
  • kizza

    28.03.2023 15:44
    @Vlada
    Proverite kako stoji u zakonu. Iznenadićete se koliko niste u pravu.
  • Vlada

    28.03.2023 12:35
    @kizza

    Klasično lupetanje za oduzimanje dozvole. Vozač je na pešačkom prelazu dužan da očekuje sve, bez obzira da li je to pešak, žirafa, dete na skejtu ili biciklista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika