Spasena devojčica koja je skočila s Varadinskog mosta, prevezena u Dečiju bolnicu

Petnaestogodišnja devojčica koja je skočila danas oko 17 sati s Varadinskog mosta u Novom Sadu je spasena i izvučena iz Dunava, saznaje 021.rs.
Spasena devojčica koja je skočila s Varadinskog mosta, prevezena u Dečiju bolnicu
Foto: 021.rs
Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj kaže za 021.rs da je ona u 17.19h zbrinuta na licu mesta i sa politraumatskim povredama prevezena u Dečiju bolnicu, na Odeljenje hirurgije.
 
Devojčica je zadobila povrede opasne po život, ali je stabilna i svesna. Nalazi se na jedinici intenzivne nege Dečije hirurgije radi opservacije, kažu za 021 u Dečijoj bolnici.
 
Na lice mesta po dojavi odmah su izašli policija i hitna pomoć. 
Nju je brzom reakcijom spasio lađar Aleksanar Prelić s tegljača "Brodokomerca", koji je usidren na Dunavu uz Beogradski kej.
Emotivna podrška:
 
Centar "Srce" - 0800/300-303
 
SOS linija za prevenciju samoubistva - 0800/309-309
  • BIMA

    31.03.2023 08:17
    Devedesetdruge godine devojčica iz moje škole, peti razred, oduzela je sebi život zbog loše ocene jer se bojala očeve reakcije. Drugarica iz razreda, kada smo bili na faksu, oduzela je sebi život iz drugih razloga... Problema je uvek bilo i biće ih, starih i novih izazova... Sistem treba da obezbedi edukaciju svih koji rade sa decom i mladima, a rekla bih i roditelja, da organizuje tribine, da osvesti društvo - da nije sramota imati problem, pričati o njemu, zatražiti stručnu pomoć. Psiholozi i psihijatri postoje sa razlogom.
    Hvala
  • Tijana Racic

    31.03.2023 01:59
    znam je
    Devojka ide sa mnom u školu obe smo prva godina saznala sam sta se desilo kad sam usla u školski WC i načula razgovor izmedju 2 devojke kako se neka devojka bacila sa mosta odmah sam proverila sa drugaricama i saznala da se radi o njoj.Jako mi ju je zao ona je jako lepa i dobra devojka volela bi da sam mogla malo da popricam sa njom da joj pomognem na neki način.Ja kao petnaestogodišnjakinja apelujem na sve devojke mog uzrasta starije ili mladje da ako imate neki problem obratite se stručnim licima jer ne postoji problem koji je ne rešiv!
  • @Grof Sekereshi

    30.03.2023 23:31
    Gari, drzava i sistem su odgovorni i za porodicu i za skolu i za ljubav i za sikaniranje i za drustvene mreze. Sve je povezano, medjuzavisno i uzrocno-posledicno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika