Čuružaninu dve godine i tri meseca zatvora zbog pretnji sudiji novosadskog suda i napada na stražare

Osnovni sud u Novom Sadu osudio je M.D. (26) iz Čuruga na dve godine i tri meseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti sudije i napada na sudsku stražu.
Čuružaninu dve godine i tri meseca zatvora zbog pretnji sudiji novosadskog suda i napada na stražare
Foto: 021.rs
Okrivljenom je izrečena i mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.
Nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenom je produžen pritvor, koji po ovom rešenju može trajati do upućivanja okrivljenog na izdržavanje kazne zatvora, a najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene nepravnosnažnom presudom.
 
Ovaj Čuružanin je okrivljen da je 25. oktobra, tokom sudskog postupka u kom je optužen za drogu, napao pripadnike straže u sudu.
 
Tokom trajanja pretresa 25. oktobra okrivljeni se neprimerno obratio sudiji i nakon što je o tome obavešten dežurni zamenik tužioca došlo je do fizičkog sukoba između okrivljenog i pripadnika straže.
 
Okrivljeni je savladan brzom i profesionalnom reakcijom straže.
  • komsha

    04.05.2023 07:38
    a nekima...
    a neki na slobodi za ubijanje pesaka automobilom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika