Ponovo odložen početak postupka za otmicu Cvijetića: Goranac bolestan

Otvaranje postupka pred novim većem u Višem sudu u Novom Sadu, a povodom otmice Gorana Cvijetića (44) iz Budisave, odloženo je treći put.
Ponovo odložen početak postupka za otmicu Cvijetića: Goranac bolestan
Foto: 021.rs

Razlog je bolest Gorana Kovačevića zvanog Goranac (48), jednog od petorice okrivljenih.

Početak pretresa predsednica veća Sanja Perić zakazala je za 30. jun, piše Dnevnik.

Petorica optuženih za otmicu počinjenu na Novoj Detelinari maja 2017. godine izjavili su na glavnom pretresu septembra 2020. godine, pred većem drugog sudije koji je otišao na novu funkciju, kao i u istrazi, da nisu krivi za delo koje im se pripisuje, niti je odbrana prihvatila pravnu kvalifikaciju krivičnog dela.
 
Zajedničko za njihove izjave u postupku, kao i stavove njihovih branilaca, je da smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je učestvovala u ubistvu T. K, i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.
 
Osim Gorana Kovačevića, na optuženičku klupu na samom početku suđenja drugog veća seli su i okrivljeni za otmicu u saizvršilaštvu, penzionisani policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća (44), Nenad Stević (40), Božidar Bosnić (52) i policajac iz Beograda Vladica Rakić (39).
 
Bogdanović je lišen slobode i nalazi se u pritvoru novosadskog Okružnog zatvora. Protiv njega se vodi postupak zbog ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja okrivljenog u ovom predmetu, Goranca. Rakić se nalazi u Bosni i Hercegovini iza rešetaka zbog više krivičnih dela, te postoji mogućnost da se izdvoji postupak protiv njega.
Optužni akt je podignut zbog sumnje da su imenovani 22. maja 2017. godine oko 18.30 časova u Novom Sadu, na uglu Kornelija Stankovića i Janka Čmelika, na parkingu, uz upotrebu sile i pretnje ubistvom, oteli Cvijetića.
 
Optuženi Bogdanović je na jednom od prethodnih ročišta kazao da odgovorno tvrdi da je Cvijetić počinio ubistvo T. K. i pokušaj ubistva Kovačevića.
  • Sandra

    13.05.2023 14:58
    Ja vas ne mogu razumeti...
    Ako je čovek bolestan po zakonu ne mora,a nije ni poželjno da izađe na sud.Pokušajte nekada da ne sudite a niste u potpunosti upoznati sa njegovim životom,npr.pokušajte da zamislite sebe kako se borite za život protiv npr.raka nekog organa.Verujem da bi tad promenili trenutno razmišljanje.Nedaj Bože nikome naravno.
  • Vule

    12.05.2023 13:56
    pa šta?
    Pa šta ako je bolestan? Neka dođe bolestan. Nije ostao bez noge. I narod ide bolestan na posao.
  • Армаггедон

    12.05.2023 10:39
    Проста и једноставна ствар,иде се на застаревање и ником ништа. Шта рећи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika