Bivši vojnik osuđen zbog pljački novosadskih menjačnica i nošenja oružja: Devet godina zatvora

Milorad Prtljaga (35) iz Sombora, okrivljen za pljačke novosadskih menjačnica pretprošle godine, dok je bio profesionalni vojnik, osuđen je na devet i po godina jedinstvenom kaznom.
Bivši vojnik osuđen zbog pljački novosadskih menjačnica i nošenja oružja: Devet godina zatvora
Foto: 021.rs
Kazna se odnosi na jednu ostvarenu pljačku, dve u pokušaju, kao i za posedovanje i nošenje oružja, piše Dnevnik.

Okrivljeni je ostao u pritvoru.

Posle precizirane optužnice u završnoj reči 11. maja, pred većem sudije Sanje Berak, tužiteljka je izostavila iznos od 9.700 evra u optužnom aktu za koji je odbrana od početka postupka tvrdila da ne potiče iz krivičnih dela, dok je optužni akt ostao neizmenjen po opisu dela i pravim kvalifikacijama. 

Javna tužiteljka Biljana Silađi istakla je tom prilikom da je okrivljeni priznao dela, izvinio se oštećenima, te naveo da je bio u alkoholisanom stanju, ali i da je bio svestan izvršenja i da je shvatao značaj postupka. Navela je da Prtljaga ni u jednom momentu nije osporavao da oduzeti predmeti, pištolji, od kojih je jedan službeni iz Vojske Srbije i zaplenjena municija, njemu pripadaju.
 
Branilac okrivljenog ukazao je da je Prtljaga već na prvom ročištu priznao sva dela iz optužnice, da je službu obavljao bez primedbi starešina i da je živeo po moralnim standardima do izvršenja dela, da nije osuđivan, niti prekršajno kažnjavan, a da pištolj "siger" koji je nosio ne koristi bojevu municiju, već da je reč o startnom pištolju za zvučne signale koji se ne može prepraviti za klasične metke jer bi se rasprao, pa je i prihvaćen njegov predlog za ublažavanje optužbe za oružje.
 
Dodao je da je zaplenjenih 9.700 evra optuženi dobio od bliske rođake zbog duga za kredit. 
 
Okrivljeni je u završnim rečima kazao da se jako kaje i da on nije takav kako se može pomisliti zbog optužbe, već da je konzumirao alkohol, koji inače ne koristi.
 
Prema navodima optužnice, on je opljačkao menjačnicu u Ulici Danila Kiša u oktobru prošle godine, a u narednih mesec dana pokušao je još dve pljačke. 
 
Prilikom pljačkanja menjačnice 14. oktobra, on je nosio hiruršku masku na licu i imao je navučenu kapuljaču. Uperio je pištolj u radnika i pokazao papir na kojem je pisalo "bez glupiranja". 
 
Radnik mu je predao 244.500 dinara. 
Priveden je 19. novembra 2021.
 
Prilikom pretresa stana u kojem je okrivljeni neprijavljeno boravio, policija je zaplenila 177 komada municije za automatsku pušku čije držanje nije dozvoljeno građanima, šest patrona za lovačku pušku i pištolj.
  • Sombor

    16.05.2023 12:44
    To je zato što je iz siromašnog Sombora. Znam za primer kriminalca koji se godinama skrivao od odsluženja zatvorske kazne, na kraju ga Policija otkrila i došla da ga uhapsi, on je pištoljem ubio policajca na vratima i pobegao u inostranstvo. Tamo se krio i posle više godina uhapšen i isporučen Srbiji, gde mu je suđeno i proveo je 2 god. u zatvoru i pušten je. I nikad se nebi saznalo da je pušten iz zatvora posle 2 god, da nije ponovo uhapšen u prodaji droge, i neki novinar objavio celu priču da taj nije u zatvoru
  • Bombon

    16.05.2023 09:49
    Nanogični pozdrav od sina Željka Mitrovića, ubice u džipu u kućnom pritvoru.
  • Otpisani

    16.05.2023 09:48
    Jedan poznanik ubio svoju ženu,majku troje maloletne dece,dobio devet,izašao posle sedam. A ovaj devet za krađu. Jedna reč- Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika