Dojave o bombama u više škola u Novom Sadu

U nekoliko škola u Novom Sadu jutros je dojavljeno da su postavljene bombe.
Dojave o bombama u više škola u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu, škole se evakuiši i odvija se kontradiverziona provera objekata. 

Prema nezvaničnim saznanjima, dojave o bombama su stigle u najmanje sedam osnovnih škola. 

Bomba je dojavljena u OŠ "Prva vojvođanska brigada", u kojoj neće biti prve smene. Takođe, evakuisane su osnovne škole "Kosta Trifković", "Sonja Marinković", "Dušan Radović", "Aleksa Šantić", "Žarko Zrenjanin", "Ivan Gundulić".
 
Deci je rečeno da se vrate kući.
 
Za sada nema informacija o tome na koji način su dojavljene bombe. U prethodnom periodu to se najčešće radilo putem e-mail poruka, ali je bilo i anonimnih poziva telefonom. 
  • Dejan

    24.05.2023 01:38
    Bagra
    SNS bagra stvara paniku, nsita im nije sveto, sad su nasli da dizu uzbune po skolama a 40 dana jos nije proslo od tragedije! Gotovi su, nema vise, odsvirali su svoje!
  • B

    23.05.2023 19:25
    Sve pod kontrolom
    Da li je neka škola organizovala roditeljski da se roditeljima objasni procedura ponašanja i sa decom i kako mi da se nosimo sa svim u takvim situacijama? Lažne dojave već predugo traju. Vremena je bilo. Ili je savršeno uređen sistem slučajno zakazao jer to nije pitanje od značaja? Koga briga kako se jedna majka oseća dok joj detetu prete bombom, važno je kako Mitrović da ne ugasi Pink jer ne ume pornografski sadržaj da emituje od ponoći do 5 ujutro već ga plasira u podne kao i pljuvanje, šamaranje, psovanje, ali da, on kaže da svuda piše bip umesto nasilja i da majke ne treba da brinu. "Sve pod kontrolom" kažu vođe a vi dižite decu i mestu u školu vi na bojno polje. Biće sve bolnice psihijatrijske uskoro. Prvo jadne majke u njih, a kroz koju godinu i deca. Sve zbog uređenog Sistema.
  • Nina

    23.05.2023 17:15
    Sve moze da se reši postavlanjem i prisluškivanjem sto mejlova škole sto telefona ,samo treba odobriti a pronadjene krivce kazniti odgovarajuće ma koliko godina imali.
    Ovo su sumorna i teška vremena
    i treba izlaz tražiti zajedničkim stručnim snagama ...
    Ima mnogo vršnjačkog nasilja,samo pojedini slučajevi isplivaju,a i nasilja i hajke prema profesorima..
    Prenose se informacije rekla kazala i gleda kako da se ublaze i razvodnje incidenti....
    Uvodjenjem prava i uplivom u školstvo (mislim da mi nismo dorasli takvim zadacima jer kao društvo nismo dostigli nivo samosvesti),smanjili smo mogučnost adekvatne mere i kazne i to se vratilo kao bumerang....
    Uzrok treba otkloniti a ne zataškavati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika