Za silovanje maloletnice pet godina zatvora i obavezno javljanje policiji

S. S. (42) iz Tovariševa osuđen je pred novosadskim sudom na pet godina zatvora zbog silovanja petnaestogodišnjakinje 2020. godine.
Za silovanje maloletnice pet godina zatvora i obavezno javljanje policiji
Foto: 021.rs

Sud je, prvostepenom odlukom, propisao da se on nakon izdržavane kazne obavezno javlja Policijskoj upravi i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, javlja Dnevnik

Takođe, izrečena mu je zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletnici, a obavezan je i da posećuje psihološka savetovališta. 

Navedene mere sprovodiće se najduže 20 godina, ali posle isteka svake četvrte godine od početka primene posebnih mera, sud će po službenoj dužnosti odlučiti o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.
 
Po pravnosnažnosti presude, od okrivljenog će se uzeti DNK uzorak za dobijanje DNK profila, a za potrebe vođenja registra o licima osuđenim za krivična dela polne slobode prema maloletnim licima, navela je za Dnevnik Jelena Ostojin iz Višeg suda u Novom Sadu. 
  • Zabrinut

    30.05.2023 08:22
    Zatvor
    Spreman sam da izdvojim značajan deo svojih sredstava na mesečnom nivou da finansiram izgradnju novih zatvora u kojima će ovakvi ljudi služiti doživotne kazne. Mi kao ljudi, kao vrsta, navodno mislimo, pišemo i praktikujemo zakone koji bi trebali biti smernica za naše društvo, ili bolje rečeno granice, uslovi funkcionisanja u istom, a oni su sve osim toga. On dobije 5 godina a njoj je ŽIVOT UNIŠTEN. Oko za oko, zub za zub? Nazovite me ludim ali mislim da je i dalje to najbolji način kažnjavanja. Šta, to nas čini necivilizovanim? Recite mi onda kakva je ovo civilizacija kada nepravdu gledamo NA SVAKOM KORAKU?!
  • NS

    28.05.2023 12:39
    Tip iz Đurđeva dobio 20 godina za silovanje 12-togodišnje devojčice, a ovaj samo pet??!!! U čemu je razlika? Dve godine starija devojčica nije dete? Ovde ništa nije normalno.
  • VJ

    27.05.2023 09:39
    E moj zakone
    2023. je osuđen 5 godina zatvora za silovanje počinjeno 2020.
    Znači 2 godine zatvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika