Privrednik iz Novog Sada prevario brojne dobavljače za 66 miliona dinara, a ojadio i svoju firmu

P. D. (55) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio prevaru u obavljanju privredne delatnosti.
Privrednik iz Novog Sada prevario brojne dobavljače za 66 miliona dinara, a ojadio i svoju firmu
Foto: 021.rs
Kako se sumnja, on je kao odgovorno lice jednog privrednog društva u Novom Sadu, od 12. aprila 2022. do 31. maja ove godine, lažno prikazivao ili prikrivao činjenice i doveo u zabludu više dobavljača iz Beograda, Novog Sada, Sombora, Rume, Niša i Veternika da će im isplatiti isporučenu robu, iako je znao da je njegovo privredno društvo bilo opterećeno kreditima podignutim u više banaka, kao i preostalim dugom, usled čega je nastupila i blokada računa. 
Na ovaj način on je, kako se sumnja, oštetio dobavljače za 66.380.079 dinara. 
On se, takođe, sumnjiči da je sa računa privrednog društva, pre nego što je bio blokiran, podigao 4.699.613 dinara i uplatio na svoj tekući račun, dok je za robu koju je, kako se sumnja, prodao na crno jednom preduzeću u Beogradu, na njegov račun uplaćeno 1.002.420 dinara.
 
Na ovaj način P. D. je, kako se sumnja, protivpravno prisvojio 5.702.033 dinara. 
 
Osumnjičenom je određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Map

    01.06.2023 14:46
    99% njih su prevaranti i lopovi i samo je razlika ko je blize a ko dalje vlasti, koliko ih pravi duple fakture i to je javna tajna u koju se niko ne petlja dok ne stigne nalog sa vrha
  • G pen

    01.06.2023 14:34
    Gradjanin Tosa je sve objasnio. Ovde ce biti bolje i razredice se stanivnistvo kada se prociste drzavne firme od stranackog sljama i privatnici koji zive od drzavnog budzeta a ne od stvarnog prometa.
  • Građanin Toša

    01.06.2023 12:25
    I šta je tu novost? Pa, svi su oni prevaranti. Opšte je poznato da se dele na one koji su uhvaćeni i na one koji još nisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika