Pokušaj ubistva u Bukovcu: Odbrana i tužilaštvo složili se samo oko toga da se događaj desio

U završnim rečima na suđenju Bukovčaninu (22), okrivljenom da je kao srednjoškolac nožem pokušao da ubije mladića, tužilaštvo i odbrana složili su se samo oko toga da se događaj desio.
Pokušaj ubistva u Bukovcu: Odbrana i tužilaštvo složili se samo oko toga da se događaj desio
Foto: 021.rs

Kako prenosi Dnevnik, tužilaštvo smatra da je okrivljeni priznao pokušaj ubistva i da ima dovoljno dokaza, dok odbrana tvrdi da je reč o nanošenju lakih telesnih povreda i da je kvalifikacija dela pogrešna. 

Odbrana je juče podsetila i da je postupak počeo u Prekršajnom sudu jer je prvobitno delo tako bilo kvalifikovano, da bi potom prešao u nadležnost Osnovnog, pa Višeg suda. 

Okrivljeni se juče obratio sudu i naglasio da nije hteo da ubije. Dodao je da mu je žao što se događaj zbio i rekao da bi, u slučaju da je hteo da ubije, on bio prilici da to i učini. Tokom postupka, tvrdio je da je reč o samoodbrani. 
 
I jedna i druga strana su uvažili godine okrivljenog i njegovu neosuđivanost. 
 
On se tereti da je 2019. godine, nakon sukoba u lokalu u Bukovcu, ubo oštećenog. 
 
Prema optužnici, on je s 1,22 promila alkohola u krvi oštećenom naneo ubode u predelu levog pazuha i grudnog koša, u regiji gde se nalaze vitalni organi. 

Čitanje presude zakazano je za četvrtak, 8. jun. 

  • Ana

    09.06.2023 21:59
    @Mio ns
    Stidi se, kako bi bilo da tebe neko pipka malo
  • Mio ns

    06.06.2023 12:00
    Nepravda
    Mislim da ce dobiti minimalnu zakonom predvidjenu kaznu i da ce izaci na slobodu posle dve trecine izdrzane kazne"(imace pravo na " uslovni otpust" ,mislim) . Inace Ubice i oni koji to pokusavaju , oni koji usmrte na pesackom nekoga , dileri ... itd imaju pravo na uslovni otpust iz zatvora a oni osudjeni za pipkanje mladjih i slicno nemaju pravo na uslovni otpust iz zatvora ,to nije prevencija vec osveta i izivljavanje nad tom grupom ljudi mislim, kazne tu nisu preventivne vec osvetnicke i kontraproduktivne u "zakonu o zastiti maloletnih..."!
  • 10 god

    06.06.2023 09:24
    Minimum

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika