Bankarka iz NS koja je skidala pare sa računa klijenata i ulagala u kriptovalute brani se sa slobode

Dvadesetdevetogodišnja bankarska radnica iz Novog Sada koja se tereti za prisvajanje više od 450 hiljada evra, puštena je da se brani sa slobode.
Bankarka iz NS koja je skidala pare sa računa klijenata i ulagala u kriptovalute brani se sa slobode
Foto: 021.rs

U ovom slučaju zloupotrebe položaja odgovornog lica, ispitani su svi svedoci, pa je otklonjena bojazan uticaja na njih, saznaje Dnevnik u Višem sudu. 

Okrivljena bankarka je privedena u maju ove godine zbog sumnje da je falsifikovanjem dokumenata banke neovlašćeno raspolagala oročenim novcem klijenata bez njihovog znanja. 

Kako se sumnja, ona je iskorišćavanjem svog položaja u ime klijenata aktivirala elektronsko i mobilno bankarstvo, a da klijenti to nisu znali, a zatim je preko svog mobilnog telefona davala naloge za prebacivanje novca sa ručuna 22 klijenta na svoje lične račune.
 
Takođe, ona je, navodno, veliku količinu novca sa svojih ličnih računa prebacila na račun pravnog lica i posredstvom istog kupovala kriptovalutu "litecoin". Istom kriptovalutom, ulagala je u druge i na taj način prenela imovinu, saopštila je policija nakon hapšenja. 
 
  • Данко Б. Марин

    22.06.2023 05:51
    Квалификовала се...
    Квалификовала се да буде помоћница лажног доктора магистара Синише Малог!
  • Aleksa

    21.06.2023 21:09
    Slamarica
    Nista virtuelnevpare u banci. Cuvati u nekoliko valuta ili nekom materijalnom dobru u zavisnosti od mogucnosti. Ova sigurno nije dirala sitne racune vec one jace. Poverenje dato nepoznatom za cuvanje novca daje ocekivan rezultat.
  • Isa

    21.06.2023 15:34
    Vlast krade od naroda
    Videla zena koliko vlast krade od naroda i drzave, pa ko veli sto i ona ne bi malo drpnula od banke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika