Novosadskom policajcu tri godine zatvora za otmicu, njegovom saučesniku dve

Novosadski policajac S. S. iz Bač­kog Jar­ka (25) osu­đen je na tri go­di­ne za­tvo­ra, a S. M. (22) iz istog me­sta na dve go­di­ne, zbog otmice u ju­nu pro­šle go­di­ne u Bač­kom Jar­ku.
Novosadskom policajcu tri godine zatvora za otmicu, njegovom saučesniku dve
Foto: 021.rs
Pr­vo­o­kri­vlje­ni osta­je iza re­še­ta­ka, dok je dru­go­op­tu­že­nom pri­tvor uki­nut. Oni su oba­ve­z­ni da pla­te tro­ško­ve sud­skog po­stup­ka, a S.S. koji je bio policajac u vre­me iz­vr­še­nja de­la, na­lo­že­na je me­ra od­u­zi­ma­nja slu­žbe­nog pi­što­lja po­me­nu­tog u op­tu­žni­ci, u či­jem je okviru za­te­če­no 15 me­ta­ka.
Nje­mu je kao ote­ža­va­ju­ća okol­nost uva­že­na či­nje­ni­ca da je po­li­ca­jac, ko­jem bi tre­ba­lo da je oba­ve­za da se bo­ri pro­tiv kri­vič­nih dela, pa i ova­kvih, na­ve­la je u obra­zla­ga­nju pre­su­de pred­sedni­ca ve­ća no­vo­sa­skog Vi­šeg su­da su­di­ja Sa­nja Pe­rić, a prenosi Dnevnik.
Ona je do­da­la da ni­je uva­že­na pre­ci­zi­ra­na op­tu­žba po stro­žoj tač­ki u ko­joj se na­vo­di pret­nja ubi­stvom ili te­škim te­le­snim po­vre­da­ma, već osnov­ni ob­lik kri­vič­nog de­la ot­mi­ce, u ko­jem se spo­mi­nje od­vo­đe­nje li­ca si­lom ili pret­njom u na­me­ri da se iz­nu­di no­vac, gde je za­pre­će­na ka­zna od dve do de­set go­di­na. Na­ve­la je da je, prema is­ka­zu ošte­će­nog pa i u jed­nom de­lu dru­go­o­kri­vlje­nog, pri­me­na si­le po­čela ne­ko­li­ko se­kun­di po nje­go­vom ula­sku u lo­kal iz ko­jeg ni­je svo­jom vo­ljom pre­šao po­tom u ku­ću pr­vo­o­kri­vlje­nog.
 
Pe­rić je do­da­la da se u po­ru­ka­ma pr­vo­o­kri­vlje­nog de­voj­ci ošte­će­nog vi­di da se zah­te­va 4.000 evra.
 
Ošte­će­ni je za­do­bio 19 po­vre­da, ve­ći­nom u pre­de­lu gla­ve, od ko­jih dve udar­ci­ma pi­što­ljem.
 
Po­sle ob­ja­vlje­ne pre­su­de, bra­ni­lac pr­vo­o­kri­vlje­nog Go­ran Ka­ra­da­re­vić na­veo je za Dnevnik da, bez ob­zi­ra na bla­žu kva­li­fi­ka­ci­ju, odbra­na ni­je za­do­volj­na pre­su­dom jer je uve­re­na da se ne ra­di o ot­mi­ci.
 
Ina­če, u za­vr­šnim re­či­ma, tu­ži­la­štvo je osta­lo pri sta­vu da se po­me­nu­to de­lo do­go­di­lo i na­po­me­nu­lo da okri­vlje­ni po­ku­ša­va­ju u od­brani da pri­pi­šu kri­vi­cu ne­u­me­re­nom kon­zu­mi­ra­nju al­ko­ho­la.
 
Prema na­vo­di­ma tu­ži­oteljke Bi­lja­ne Si­la­đi, za­pra­vo, is­ka­zi sve­do­ka i po­ru­ke pre­ko te­le­fo­na do­ka­zu­ju da je ošte­će­ni ob­ma­nut da do­đe na dru­že­nje na ko­jem je ka­sni­je od nje­ga tra­žen no­vac i gde je za­do­bi­jao udar­ce.
 
S dru­ge stra­ne, bra­ni­o­ci okri­vlje­nih, kao i sa­mi okri­vlje­ni, tom pri­li­kom su na­po­mi­nja­li da je ne­sla­na ša­la oti­šla pre­da­le­ko i da je pre­vi­še pi­ća ku­mo­va­lo do­ga­đa­ju. Svi oni su po­mi­nja­li da su okri­vlje­ni i ošte­će­ni u ve­o­ma do­brim od­no­si­ma, na pri­mer, da su išli na sla­ve jed­ni dru­gi­ma, te da ne­ma ni go­vo­ra o kri­vič­nom de­lu ot­mi­ce.
Na kra­ju je prvookri­vlje­ni policajac re­kao da se ka­je i da mu ja­ko žao zbog do­ga­đa­ja i na­gla­sio da je za sve kriv al­ko­hol. Na­po­me­nuo je da on ni­je in­ci­dent­na lič­nost.
 
Ina­če, op­tu­že­ni ni­su pri­zna­li de­lo ko­je im se pri­pi­su­je op­tu­žni­com.
 
Podsetimo, S. M. je oštećenog 26. juna prošle godine doveo u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao S. S, nakon čega su počeli da udaraju rukama, nogama, palicom i pištoljem D. P, zahtevajući od njega da im da novac na ime nepostojećeg duga. To su sve snimili, a snimak su poslali devojci oštećenog.
 
Zatim su otetog mladića odveli u podrum policajčeve kuće gde su ga, kako se sumnja, vezali i nastavili fizički da maltretiraju. Kada su odlučili da ga puste, zapretili su mu da im mora dati novac, a ukoliko se bude obratio policiji, da će nauditi njegovoj porodici.
 
Zbog povreda koje je zadobio, dvadesetdvogodišnjaku je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine.
  • Fedddd

    30.06.2023 13:04
    Ne sme im se verovati
    Pa sada gradjani treba da veruju policiji. Mislim da im ne treba verovati dok hod imamo ovaj nestecni rezim apsolutizma, korupcije i kriminala.
  • Aleksandra

    26.06.2023 10:47
    Policajac je trebao biti najst
    Policajac treba da štiti, a ne da otima ljude. On je trebao biti osuđen na minimum 20 godina bez prava na smanjenje kazne!
  • piskaralo

    26.06.2023 10:01
    STOP NASILJU! ! ! od NAŠE policije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika