Devojčici koja je na Tik Toku pretila po ugledu na masakr na Vračaru produžen pritvor

Viši sud u Novom Sadu produžio je pritvor devojčici od 14 godina, zbog sumnje da je 11. maja na Tik Toku objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na masovno ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar.
Devojčici koja je na Tik Toku pretila po ugledu na masakr na Vračaru produžen pritvor
Foto: 021.rs
Njoj je pritvor produžen do 12. jula, navode u novosadskom sudu.
Ona se tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda, a zbog toga što je kod nje pronađena municija za vatreno oružje, tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Maloletnici je prvo bio određen branilac po službenoj dužnosti, a 28. maja zakonska zastupnica maloletnice je angažovala branioca po punomoćju.
 
Glavni pretres je održan 23. juna, a sledeće ročište zakazano je za 13. jul, navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.
 
Podsećamo, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja je ušao sa pištoljem u tu školu i ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio još šest učenika i nastavnicu.
 
Trinaestogodišnjak je uhapšen, ali nije krivično odgovoran jer nema navršenih 14 godina i trenutno se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi.
  • Bojan

    27.06.2023 09:19
    @Jovo

    Zašto pravi decu ako mora da radi dva posla da bi preživeo?
  • Dete je posledica

    27.06.2023 07:22
    Dete nije uzrok
    Svi mi koji smo imali priliku da cujemo reci tog unezverenog deteta, objavljene na drustvenim mrezama, znamo da je to skolski primer kopije drzavnih, psihotronih zlostavljaca ili takodje digitalnih, ili elektronskih terorista iz teksta " Moji talibani" koji je dostavljen Visem tuzilastvu, Odeljenju za visokotehnoloski kriminal. Tekst i sadrzaj te tuzbe je dostavljen i svim bezbednosnim stubovima i javnim licnostima u zemlji i svetu i izaziva zgrazavanje, cak i medju "ciljanim pojedincima" u ostalim delovima sveta!
    "Spavaj mirno nacijo pod okupacijom" - uzalud ti pevaju "neki drugi klinci"!
  • Zašto ne nanogica?

    27.06.2023 07:01
    Gde je mozak sudije?
    Posle 60 dana u pritvoru sa 14 godina može samo da zaključi da je i zatvor za ljude a da školovanje i rad zaista nisu opcija za nju. Zar ne može da im se odredi 60 susreta sa porodičnim psihoterapeutom i 60 dana rada na nekom poljoorivrednom dobru? Zar to nije jeftinije za društvo i sistem a korisnije za očito labilnu i nedovoljno zrelu devojku iz porodice kojoj takodje treba pomoć?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika