Početak postupka za otmicu Cvijetića na Detelinari odložen po četvrti put

Otvaranje postupka pred novim većem u Višem sudu u Novom Sadu, a povodom otmice Gorana Cvijetića (44) iz Budisave, odloženo je po četvrti put.
Početak postupka za otmicu Cvijetića na Detelinari odložen po četvrti put
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da se ovog puta to desilo zbog toga što je jedan okrivljeni angažovao novog branioca, a pri tome otkazao punomoć starom, pa je novom advokatu potrebno vreme da se upozna s predmetom. Radi se o okrivljenom Božidaru Bosniću (52). 
Prošli put u maju suđenje je odloženo zbog bolesti jednog od petorice okrivljenih, Gorana Kovačevića zvanog Goranac (48). 
Početak pretresa predsednica novog veća Sanja Perić zakazala je za 6. septembar.
 
Petorica optuženih za otmicu počinjenu na Novoj Detelinari maja 2017. godine izjavili su na glavnom pretresu septembra 2020. godine, pred većem drugog sudije koji je otišao na novu funkciju, kao i u istrazi, da nisu krivi za delo koje im se pripisuje, niti je odbrana prihvatila pravnu kvalifikaciju krivičnog dela.
 
Zajedničko za njihove izjave u postupku, kao i stavove njihovih branilaca, je da smatraju da se radi o građanskom hapšenju osobe za koju sumnjaju da je počinila teška krivična dela, odnosno da je učestvovala u ubistvu T. K, i pokušaj ubistva Nika Uskokovića.
 
Osim Gorana Kovačevića, na optuženičku klupu na samom početku suđenja drugog veća seli su i okrivljeni za otmicu u saizvršilaštvu, penzionisani policijski službenik Dalibor Bogdanović Boća (44), Nenad Stević (40), Božidar Bosnić (52) i policajac iz Beograda Vladica Rakić (39).
Bogdanović je uhapšen i nalazi se u pritvoru na Klisi. Protiv njega se vodi postupak zbog ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja okrivljenog u ovom predmetu, Goranca. Rakić se nalazi u Bosni i Hercegovini iza rešetaka zbog više krivičnih dela, te postoji mogućnost da se izdvoji postupak protiv njega.
 
Optužni akt je podignut zbog sumnje da su 22. maja 2017. godine oko 18.30 časova na uglu Kornelija Stankovića i Janka Čmelika, na parkingu, uz upotrebu sile i pretnje ubistvom, oteli Cvijetića.
 
Optuženi Bogdanović je na jednom od prethodnih ročišta kazao da odgovorno tvrdi da je Cvijetić počinio ubistvo T. K. i pokušaj ubistva Kovačevića.
  • @Aaaa

    03.07.2023 16:54
    Pa valjda prvo ubistva i pokusaji ubistva treba da dobiju epilog, em su stariji em ozbiljnija krivicna dela
  • Bbb

    03.07.2023 15:35
    Pitam za druga
    Kad ovo zastareva ?
  • Pravda

    03.07.2023 09:19
    Da su svi u pritvoru rešio bi se slučaj davno i ne bih vršili nova krivična dela....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika