Maratonsko suđenje za iznudu u novosadskom zatvoru: Ponovo odloženo ročište, 13 godina bez presude

Suđenje za 12 okrivljenih za iznudu u Okružnom zatvoru 2010. godine, koji su tada bili zatvorenici, ponovo je odloženo u Višem sudu u Novom Sadu.
Maratonsko suđenje za iznudu u novosadskom zatvoru: Ponovo odloženo ročište, 13 godina bez presude
Foto: 021.rs

Ovih 12 tadašnjih zatvorenika tereti se za iznudu počinjenu prema drugim zatvorenicima u tom periodu, piše Dnevnik.

Razlog za odlaganje suđenja i zakazivanje novog termina je to što nisu privedena dvojica optuženih i dvojica oštećenih iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, koji su tamo na izdržavanju kazne.

Više od 40 ročišta je u ovom postupku zakazano počev od 2014. godine, ali do sada je održano samo sedam ročišta, piše novosadski list. U spisima predmeta je gomila podnesaka advokata, predmet je bio u rukama više sudija, ali je dospeo do aktuelne predsedavajuće sudinice Sanje Perić.
 
Okrivljenima se pripisuje da su krajem 2010. godine u novosadskom Okružnom zatvoru na Klisi, dok su se nalazili na izdržanju kazne zatvora, povezani radi "trajnog izvršenja krivičnog dela iznude", u nameri da pribave sebi protivpravnu imovinsku korist, silom, batinama i pretnjom, oštećene prisilili da preko svojih rođaka i prijatelja predaju novac na razne načine, pa i uplatama u kantini i plaćanjem računa za mobilne telefone ili davanjem robe iz paketa.
 
Prema prvobitnoj optužnici, za iznudu i ispomoć u ovom krivičnom delu navedeni su kao okrivljeni Novosađani S. U. (45), M. K. (38), A. S. (52), D. G. (35), M. Ć. (35), M. Đ. (37), V. Č. (40), G. U. (76), Đ. O. (36) iz Savinog Sela, D. P. (42) iz Begeča, D. M. (45) i D. M. (52) iz Beograda.

Naredno ročište zakazano je za 19. septembar.

  • N

    14.07.2023 09:12
    N
    Nije mi jasno ako se Iznuda desila u Zatvoru za to najveću odgovornost snosi Uprava Zatvora! Svakakvih Zatvorenika ima ali za to je Uprava tu da održava red i disciplinu kao i zaštitu Zatvorenika dok služe svoju kaznu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika