Ubistvo vlasnika menjačnice u Veterniku: Potvrđena optužnica, pripremno ročište u septembru

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu potvrdilo je optužnicu protiv B. J. (44) za teško ubistvo vlasnika menjačnice u Veterniku Jovana Janićijevića.
Ubistvo vlasnika menjačnice u Veterniku: Potvrđena optužnica, pripremno ročište u septembru
Foto: 021.rs
B. J. se tereti za teško ubistvo kažnjivo zatvorom u trajanju od najmanje deset godina, a najviše doživotno.
Pripremno ročište zakazano je za 11. septembar kod sudije Višeg suda Sanje Perić.
"Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio 24. januara 2023. godine u večernjim časovima u Novom Sadu, kada je na svirep i podmukao način, kao i iz koristoljublja lišen života Jovan Janićijević iz Novog Sada, Tužilaštvo obaveštava javnost da je donelo naredbu o završetku istrage", navelo je VJT u saopštenju u maju ove godine.
 
B. J. je uhapšen početkom februara na granici Austrije i Nemačke po međunarodnoj poternici.
 
Srbiji je izručen 19. marta od kada je u pritvoru zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, na to da će ometati postupak uticajem na svedoke, da bi mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog načina izvršenja krivičnog dela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti. 
Sumnja se da je on 24. januara oštrim predmetom usmrtio Janićijevića, čije je beživotno telo pronađeno na parkingu, u Ulici Nova 34, na Adicama.
 
Telo je pronađeno pored automobila, a obdukcija je pokazala da je zadobio 22 uboda oštrim predmetom.
  • Rt

    18.07.2023 18:53
    BB
    Samo doživotna!!!!
  • Q

    18.07.2023 17:19
    Q
    Nema komentara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika