Pešak na kog je naleteo automobil kod Spensa zadobio teške povrede, u kritičnom je stanju

Pešak koji je danas oko 10 časova povređen u saobraćajnoj nezgodi kod novosadskog suda, zadobio je teške povrede.
Pešak na kog je naleteo automobil kod Spensa zadobio teške povrede, u kritičnom je stanju
Foto: 021.rs
Kako su za 021.rs rekli u Kliničkom centru Vojvodine, on je primljen u kritičnom stanju.
"Primljen je pacijent NN (muško) lice povređeno u saobraćajnoj nesreći, kritičnog zdravstvenog stanja, sa ekstenzivnom politraumom sa vodećim povredama glave i lica i grudnog koša. Nakon kompletne dijagnostike pacijent je smešten na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju KCV", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Podsetimo, saobraćajna nezgoda dogodila se oko 10 časova na pešačkom prelazu na uglu Sutjeske i Maksima Gorkog, kada je na pešaka starog oko 55 godina naleteo automobil.
 
Policija je privela 80-ogodišnjeg vozača automobila, a tužilac tek treba da okvalifikluje ovo delo i da odluči o daljem postupku.

Teme

udes
  • @Boris

    20.07.2023 06:26
    Voza je duzan da uspori i stane bezbedno kao sto je i pesak duzan da stane i uveri se da moze bezbedno da predaje. Ne branim nikog ne znam sta se desilo tacnom, ali je cinjenica da mediju svim učesnicima u saobraćaju, vozaci i biciklisti pesaci trotinetasi motorasi.... imate bahatih i nepazljivih
  • @Liman

    19.07.2023 21:03
    Samo tako nastavi, i preporučujem i svoju decu da tako naučiš, da nema šta da nagađaju ko je za volanom već da srljaju ako imaju prednost. Predlažem odmah i epitaf za sve vas: imali su prednost.
  • Liman

    19.07.2023 17:08
    @Komsa

    Sve to što si napisAo na prvi pogled zvuči razumno sa stanovišta naše lične bezbednosti. Problem je što se iza svega toga krije implikacija da je potpuno normalno da vozač odluči da ne stane pešaku na prelazu, ili da ga ne vidi - a obe te opcije, uprkos verovanjima naših vozača, su apsolutno neprihvatljive. I to nije samo implikacija, nego i otvoreno kažeš da "nikad ne znamo ko je za volanom", što je već vrhunac bezobrazluka. Nema šta ja ili bilo ko drugi da nagađam ko i šta je za volanom: za njim može biti samo neko ko poštuje propise i sposoban je da primeti druge učesnike u saobraćaju, i niko drugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika