Ukrao pištolj od oca policajca, pa pretio bivšoj devojci ubistvom iz stana u centru Novog Sada

Policija je uhapsila D. Ž. (20), koji se tereti da je iz jednog stana u centru Novog Sada naoružan upućivao pretnje bivšoj devojci da će ubiti nju, pa sebe.
On je, kako se sumnja, najpre od oca koji je policijski službenik, iz porodične kuće ukrao službeni pištolj sa mecima, opasač i lisice, što je otac odmah i prijavio, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
Osumnjičeni je potom otišao u iznajmljeni stan odakle je pretio smrću dvadesetjednogodišnjoj devojci, a takođe i da će pucati na policiju ukoliko pokušaju da ga uhapse.
 
Odmah po prijavi, pripadnici MUP-a su devojku kojoj je pretio i njenu porodicu sklonili na bezbedno mesto.
 
Kako piše u saopštenju, D. Ž. je brzo lociran, razoružan i uhapšen, a u ovoj akciji povređenih nije bilo, navodi se.
 
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krađa i ugrožavanje sigurnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Хајнал Чурушки

    15.08.2023 21:29
    Оружје
    Није проблем што се службено оружје носи кући, то је решено правилом службе, поготово је то обавезно за одређен број службеника МУП, суда и других лица чији је живот због природе посла угрожен, проблем је у томе на
    који начин је одређено чување тог оружја и спречавање истог да не доспе у руке лица која немају право да рукују тим оружјем као што се десило у овом случају.
  • Toša

    15.08.2023 08:58
    @Ivan
    Ivana brate, opušteno... čemu kletve?!
  • Nikola

    15.08.2023 08:56
    @Marija
    Ne kaže se rečica, nego rečca (bez "i")

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika