Uhapšeno odgovorno lice preduzeća iz Novog Sada zbog zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom

Odgovorno lice jednog javnog preduzeća iz Novog Sada R. G. (53) i odgovorno lice privrednog društva iz Beograda P. M. (51) uhapšeni su zbog sumnje na zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.
Uhapšeno odgovorno lice preduzeća iz Novog Sada zbog zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom
Foto: 021.rs
MUP nije naveo koje javno preduzeće je u pitanju.
 
Oni su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, na Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.
Kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, osumnjičeni se terete da su preduzimali protivpravne radnje u postupku javne nabavke, tako što su se dogovarali o sačinjavanju ponude koja je zasnovana na lažnim podacima i koju je javno preduzeće prihvatilo, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora.
Na ovaj način, kako se navodi, pričinjena je šteta javnom preduzeću iz Novog Sada, jer se za procenjenu vrednost javne nabavke moglo nabaviti kvalitetnije dobro.
  • SRAMNO

    02.09.2023 10:31
    Loš
    Loš rad svih javnih preduzeća u Novom Sadu.Prljavština, nema betonskih kanti koje ne mogu da kradu skupljači sekundarnih sirovina.Hiljade pikavaca po stajalištima autobuskim, papiri flašice za vodu.UŽAS...UŽAS! Na bulevaru evrope izmedju klupa stajele su viseće kante za smeće i sve su pokradene.Sramora je da ne prošetaju gradom dalje od centra i ne sagledaju situaciju.Isto je zapušteno i grafsko groblje u Novom Sadu.Oko kapele uredjeno ,a dalje zaraslo u korov.
  • Tommy gun

    01.09.2023 16:06
    @Željko
    Nije baš tako. Postoji i presumpcija nevinosti. Ovde se radi o osumnjičenom. Nećemo biti kao radikalska bagra i sve žive prozivati lopovima bez pravosnažne osude? S druge strane, pravosudni sistem u SRB je toliko urušen i korumpiran, da me čudi što su zatvorski kapaciteti uopšte popunjeni.
  • Bravooo

    01.09.2023 16:00
    @Jovan
    U centa!!! Upravo tu je suština. Ili nekom nije dao deo koji ovaj misli da mu pripada ili je bio neinformisan ko treba na tenderu da pobedi. Nema treće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika