Priveden pomoćnik direktora Gradskog zelenila zbog "muljanja" na tenderu

Pomoćnik direktora JKP "Gradsko zelenilo", pedesettrogodišnji R. G. uhapšen je zajedno sa privrednikom iz Beograda, P.M. (51), zbog sumnjivih poslova u javnoj nabavci.
Priveden pomoćnik direktora Gradskog zelenila zbog "muljanja" na tenderu
Foto: 021.rs
Kako 021.rs saznaje, pomoćnik direktora tog gradskog preduzeća je zadužen za deo koji se odnosi na mehanizaciju, dok se beogradska firma bavi isporukom kako mašina, tako i rezervnih delova.
Iz izvora bliskih istrazi, 021.rs nezvanično saznaje da su istražni organi pregledali niz nabavki Gradskog zelenila i utvrdili nepravilnosti koje su rezultirale hapšenjem.
Za sada ni tužilaštvo ni policija nisu iznosili detalje oko ovog hapšenja, osim da su na slučaju zajedno radili Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva i Odeljenje za suzbijanje korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
U Gradskom zelenilu za sada nisu mogli ništa da kažu povodom hapšenja jednog od pomoćnika direktora.
 
Dodajmo da se osumnjičeni R.G. i P.M. nalaze na saslušanju u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT.
 
Očekuje se da nakon ispitivanja tužilac odluči da li će zatražiti pritvor za osumnjičene, nakon čega će sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu doneti odluku.
 
U prethodno izdatom saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.
 
Policija je navela da su R.G. i P.M. preduzimali protivpravne radnje u postupku javne nabavke, tako što su se dogovarali o sačinjavanju ponude koja je zasnovana na lažnim podacima i koju je javno preduzeće prihvatilo, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora.
 
Ovim postupcima naneta je šteta javnom preduzeću.
  • Liman 1

    04.09.2023 10:49
    Stručnjak...
    Drveta rastu ukoso, kiša natapa lišće, to je ta superćelijska oluja...
  • Dekins

    03.09.2023 19:39
    .....
    A neće se desiti da izmuljaju odštetu za oštećene automobile od pada drveća, izgleda da će pasti 100-200 tužbi...
  • mia

    03.09.2023 16:48
    eh da je samo to...
    Muljaju oni na svemu. Na svakoj ulici u programu uredjenja. Kod mene nakon takozvanog uredjenja ulice i infrastrukture, nabacili na tzv. zelene površinme ilovaču kontaminiranu ambrozijeom, pitaj vraga odakle su to djubre dovukli, a račun ispoostavili gradu kao da je najbolji hunmus na svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika