Pritvor za pomoćnika direktora Gradskog zelenila uhapšenog zbog zloupotreba u javnim nabavkama

Uhapšenima R.G. iz Novog Sada i P.M. iz Beograda, osumnjičenim za zloupotrebe u javnim nabavkama, određen je pritvor do 30 dana.
Pritvor za pomoćnika direktora Gradskog zelenila uhapšenog zbog zloupotreba u javnim nabavkama
Foto: 021.rs
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu-Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije odredio im je pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, kažu u Sudu.
Podsećamo, pomoćnik direktora JKP "Gradsko zelenilo", pedesettrogodišnji R.G. uhapšen je zajedno sa privrednikom iz Beograda, P.M. (51), zbog sumnjivih poslova prilikom javne nabavke.
Kako 021.rs saznaje, pomoćnik direktora tog gradskog preduzeća je zadužen za deo koji se odnosi na mehanizaciju, dok se beogradska firma bavi isporukom mašina i rezervnih delova.
 
Iz izvora bliskih istrazi, 021.rs nezvanično saznaje da su istražni organi pregledali niz nabavki Gradskog zelenila i utvrdili nepravilnosti koje su rezultirale hapšenjem.
 
Policija je navela da su R.G. i P.M. preduzimali protivpravne radnje u postupku javne nabavke, tako što su se dogovarali o sačinjavanju ponude koja je zasnovana na lažnim podacima i koju je javno preduzeće prihvatilo, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora.
 
Ovim postupcima naneta je šteta javnom preduzeću.
 
U Gradskom zelenilu za sada nisu ništa rekli povodom hapšenja jednog od pomoćnika direktora.
  • Državni privatnik

    02.09.2023 14:27
    Dzaba vam NOVCIII
    Sve drzavne firme bi trebalo da se stave pod lupu. Posebno manja preduzeća.
  • Zovem se Stevo

    02.09.2023 11:53
    INAČE
    Dolaskom SNS-a, Javne nabavke nisu više javne, nego su bukvalno TAJNE NABAVKE.
  • Marko

    02.09.2023 09:33
    Neko nije dobio svoj deo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika