Potvrđena presuda: Za ubistvo u porodičnoj kući u Temerinu deset godina zatvora

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je dvadesetdevetogodišnji Branko Jelić osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva oca u porodičnoj kući u Temerinu.
Potvrđena presuda: Za ubistvo u porodičnoj kući u Temerinu deset godina zatvora
Foto: 021.rs
Osuđeni je svog oca ubio sa dva uboda nožem u Temerinu 2021. godine, a u februaru ove godine je osuđen po prekvalifikovanom delu "običnog" ubistva na deset godina zatvora, piše Dnevnik.
Zaprećena kazna za ovakvu, blažu kvalifikaciju je od pet do 15 godina.
Njemu je produžen pritvor, a ostala mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma, potvrdila je portparolka Višeg suda Jelena Ostojin.
 
Obrazlažući odluku Višeg suda, predsedavajuća veća sudija Sanja Perić navela je da su u olakšavajuće okolnosti uvažene činjenice da on nije osuđivan, da je pokazao kajanje, njegovo pogoršano zdravstveno stanje nakon događaja u kojem je i sam zadobio lake telesne povrede.
 
U otežavajuće okolnosti je uzeta situacija u kojoj je on već pretio ocu, zbog čega je obaveštena policija.
 
Inače, prilikom ispitivanja majke okrivljenog na jednom od prethodnih ročišta, ona je opisala događaj kojem je prisustvovala u noći između 24. i 25. juna pretprošle godine. Kazala je da je njen muž uobičajeno dolazio s posla pod uticajem alkohola.
 
Ispijanje žestokog pića i piva s okrivljenim sinom, svađe pri tome i gurkanja su bila česta, pa je time obrazložila što nije pozvala policiju pre ubistva.
Podsetimo, okrivljeni je prošle godine u junu izneo odbranu koja je potrajala više od sat vremena. Ispričao je da ga je otac, inače bivši bokser, te noći nemilosrdno udarao levom i desnom pesnicom u predelu glave, nokautirao ga, a potom opkoračio i seo na njega dok je ovaj bespomoćno ležao na leđima.
 
Okrivljeni je godinu dana ranije pre toga ležao u komi, pa je u momentu sukoba još bio prilično slab i ostao je lošeg zdravlja.
  • tesp

    05.09.2023 09:50
    ne treba da ide u zatvor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika