Odložen kraj suđenja za dizanje u vazduh Snajperovog poršea na Grbavici

U Višem sudu u Novom Sadu odložen je kraj suđenja dvojici okrivljenih za pokušaj teškog ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera u februaru 2020. godine.
Odložen kraj suđenja za dizanje u vazduh Snajperovog poršea na Grbavici
Foto: 021.rs
Osumnjičeni u ovom postupku su Nj. K. iz Beograda i S.Đ. iz Barande.
Kako piše RTV, glavni pretres odložen je zbog toga što iz zatvora u Požarevcu nisu mogli da privedu drugookrivljenog S. Đ, a naredno ročište će biti naknadno zakazano.
Okrivljeni se terete da su 12. februara 2020. godine u Novom Sadu ispred kafića na Grbavici pokušali da ubiju Slobodana Milutinovića Snajpera podmetanjem bombe pod njegov "porše", a tada je Milutinović povređen.
 
Na početku glavnog pretresa obojica okrivljenih su negirali optužbe, a sam oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon. 
 
Sva trojica su rekli da se međusobno ne poznaju i da im je sam događaj plasiran putem medija, te da o suprotnoj strani u postupku nisu imali saznanja do početka glavnog pretresa.
 
Podsetimo, krajem maja, neposredno nakon pauze koju je tražila odbrana radi dogovora sa okrivljenim, pretres je prekinut.
 
Branilac okrivljenog Nj. K. tražio je izuzeće čitavog velikog veća na čelu sa predsedniocom sudijom Ivanom Josifović zbog utiska da je veće pristrasno, što je odbijeno.
 
Zbog svega ovoga je otkazano ročište, ranije zakazano za 5. jun, kada se očekivala objava presude.
Podsetimo i da se Milutinović već četiri meseca nalazi u bekstvu, a za njim je raspisana međunarodna poternica jer se nije vratio iz šetnje.
 
U kućnom pritvoru se nalazio od početka aprila ove godine nakon što je novosadski Viši sud posle presude na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi, odlučio da ga iz zatvorskog pritvora prebaci u kućni pritvor sa nanogvicom.
  • Mile

    14.09.2023 08:04
    Sramotno funkcionisanje
    Licno sam doziveo kao osteceni, ovakvo sramotno funkcionisanje pravnog sistema Srbije koji svi mi placamo. Nisu doveli okrivljenog na rociste, jer sud nije platio troskove prevoza, zatim su orivljenog vratili u zatvor jer strazari nisu hteli da mu skinu lisice pred sudijom, tako je naredio upravnik. Sve dotle, dok tuzilastvo nije odustalo od gonjenja uz brdo dokaza, jer su i oni ljudi izgubili strpljenje nad cetvorogodisnjim mlacenjem prazne slame za jedo krivicno delo provale. Dno dna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika