Osumnjičeni za otmicu tinejdžera iz Sremske Kamenice ostaju u pritvoru

Trojica dvadesetogodišnjaka iz Novog Sada, koji se sumnjiče da su oteli osamnaestogodišnjaka iz Sremske Kamenice u nameri da iznude novac od njegovih roditelja, ostaju u pritvoru.
Osumnjičeni za otmicu tinejdžera iz Sremske Kamenice ostaju u pritvoru
Foto: 021.rs
B. G, S. B. Đ. i R. M. ponovo je produžen pritvori to najduže do 30. oktobra, piše Dnevnik.
Protiv njih je ranije podignuta optužnica, ali još uvek nije pravosnažno potvrđena.
Ova trojka je, zajedno sa maloletnim S. M. (17) iz Novog Sada, protiv kojeg se vodi poseban postupak pred sudijom za maloletnike, uhapšena 5. februara zbog otmice N. T. (18).
 
Jedan od njih sumnjiči se i za napad na službeno lice, a jedan i za falsifikovanje isprava.
 
Oštećenom je određen status zaštićenog svedoka.
 
Tinejdžer je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara ove godine, na ulici, u blizini kuće u Sremskoj Kamenici u kojoj stanuje. Otmicu je prijavio otac mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina. Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T, a njegovi otmičari su uhapšeni.
 
U ovom slučaju učestvovao je i sedamnaestogodišnjak, koji je u međuvremenu postao punoletan. Njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.
Osim toga, on je posebno obavezan da se bez naknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja u trajanju od 120 časova u periodu od šest meseci, koliko može trajati ova posebna obaveza.
 
Takođe, izrečena mu je obaveza da se uključi u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu i da postupa po programima rada koji budu sačinjeni za njega.
  • Nenad

    03.10.2023 19:02
    Iživljavanje moćnika
    Dok se ukida pritvor za Zorana Marjanovića, prvostepeno osuđenog na 40 godina, ovde se trenira strogoća nad nezrelim mladićima i pre početka suđenja. Koja je svrha pritvora ako je slučaj u potpunosti jasan? Osveta bez suda?
  • Baja

    03.10.2023 09:35
    Razbojnicka ekipa
    Sve to saseci u korenu zestokim kaznama, istraga treba da im obuhvati sticanje imovine, kako njih tako i clanova porodice. to sigurno njima nije jedino krivicno delo, ovakve ideje se sigurno neguju u porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika