Novosadski sud odlučio: Optuženom za ubistvo majke sekirom obavezno psihijatrijsko lečenje

Tridesetogodišnjem S. P. iz Bačke Palanke u Višem sudu u Novom Sadu, u ponovljenom postupku, izrečena je mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstsvenoj ustanovi dok traje potreba.
Novosadski sud odlučio: Optuženom za ubistvo majke sekirom obavezno psihijatrijsko lečenje
Foto: 021.rs
On se tereti da je sekirom usmrtio majku S. P. (54), piše Dnevnik.
Sudsko veće kojim je predsedavao sudija Vidoje Mitrić smatra da je na nesumnjiv način utvrđeno da je okrivljeni u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima, odnosno u stanju neuračunljivosti, lišio života na podmukao način svoju majku, kako mu se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu stavlja na teret.
Izricanju presude nije prisustvovao okrivljeni koji se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu od 4. juna 2021. godine.
 
Njemu je ista ova mera izrečena i krajem januara prošle godine, ali je prvostepena presuda ukinuta i naloženo je da se suđenje ponovi i ponovo saslušaju veštaci, što je i učinjeno.
 
Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv S. P. iz Bačke Palanke, zbog sumnje da je početkom juna 2021. godine, sekirom, na spavanju, usmrtio majku u porodičnoj kući u Bačkoj Palanci.
 
Prema nezvaničnim informacijama, zločin je otkrila ćerka pokojne žene, odnosno sestra osumnjičenog, koja živi i radi u Novom Sadu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika