Suđenje policajcu iz Futoga za otkrivanje poverljivih podataka nastavljeno: Svedočile kolege

Na suđenju četrdesetsmedmogodišnjem policajcu iz Futoga, koji se tereti za otkrivanje poverljivih podataka, saslušano je nekoliko njegovih kolega koji nisu svedočili protiv njega.
Suđenje policajcu iz Futoga za otkrivanje poverljivih podataka nastavljeno: Svedočile kolege
Foto: 021.rs

Govoreći o danu kada je došlo do otkrivanja podataka, policajci su naveli da nisu obučeni za korišćenje informacionog sistema i da vođa smene, odnosno, okrivljeni nije mogao da izbegne korišćenje tog dana, piše Dnevnik

Policijski službenici naveli su da se ne sačinjava izveštaj za svaku osobu koja se proverava, već samo za bezbednosno interesantna lica.
Okrivljenom se pripisuje da je putem ovog sistema pristupio ličnim podacima jednog građanina, što on negira. 
 
Kako se navodi u optužnici, on je navodno neovlašćeno priabavio tajne informacije na taj način što je činio provere ličnih podataka, i to tako što je pristupio ličnim podacima preko informacionog sistema MUP-a. 
 
Advokat okrivljenog policajca Jovan Radanović je rekao da je njegov klijent u disciplinskom postupku MUP-a.

Naredni glavni pretres zakazan je za 22. novembar.

  • Milos

    01.11.2023 17:43
    Smena
    Smenjen je i komandir policije u Futogu, postavljen novi, posle ubistva 2 momka. Pre 2 meseca. Nadam se da ce svako ko radi mimo zakona biti smenjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika